The Witcher-serien er 10 år, og CD Projekt RED feirer det med en koselig video

Mimrestund med Geralt og gjengen.

CD Projekt RED har sluppet en ganske koselig video i forbindelse med 10-årsjubileet til The Witcher-serien. Den ser du helt øverst i artikkelen.

Videoen i seg selv er et enkelt gjensyn med de mange figurene man har stiftet bekjentskap med gjennom de tre spillene, og virker mest av alt som et endelig adjø fra spillskaperne til den velkjente serien.

Det virker dog som om det polske spillstudioet har begynt feiringen litt tidlig. The Witcher ble først sluppet til PC 26. oktober 2007, så det er en drøy måned igjen til det faktiske jubileet.

Ti år med The Witcher

The Witcher: Enhanced Edition
CD Projekt RED

The Witcher var CD Projekt REDs første egenprodusere spill-prosjekt, etter at studioet sikret seg lisensen til å lage spill basert på Andrzej Sapkowskis bokserie, Wiedźmin. Etter en rimelig lang og turbulent utviklingsperiode (det første arbeidet med spillet begynte i 2002), kom spillet endelig ut i 2007, til en rimelig god mottagelse. Vi i Gamer.no synes det var et godt spill, med noen mangler.

LES OGSÅ: Anmeldelse av The Witcher »

Året etter kom det en forbedret utgave av spillet, kalt The Witcher: Enhanced Edition, som rettet en del feil og la inn nye animasjoner og et nytt gjenstandssystem. Vi likte denne utgaven hakket bedre enn den vanlige versjonen. En konsollutgave ble lagt på is i 2009, da utviklerstudioet Widescreen Games ikke greide å nå utviklermålene sine i tide.

The Witcher 2: Assassin of Kings.
CD Projekt RED

Oppfølgeren The Witcher 2: Assassin of Kings ble annonsert 18. september 2009. En ny spillmotor la grunnlaget for et større og mer optimalisert spill, med endringer i kampsystem og et stort hopp i grafikk. Spillet ble sluppet 17. mai 2011, til svært god kritikk.

LES OGSÅ: Anmeldelse av The Witcher 2: Assassin of Kings »

Også denne gangen pøste CD Projekt RED på med en forbedret versjon året etter. The Witcher 2: Assassin of Kings: Enhanced Edition gjorde forbedringer til spillet, og var gratis for dem som hadde kjøpt den første versjonen av spillet. En konsollutgave kom også ut på Xbox 360.

The Witcher 3: Wild Hunt.
CD Projekt RED

Kronjuvelen i serien er likevel utvilsomt The Witcher 3: Wild Hunt. Spillet kom ut i 2015, til Xbox One, PlayStation 4 og Windows, og ble en gedigen suksess med rundt 10 millioner solgte eksemplar. Spillet fikk to store utvidelser, som også ble godt mottatt.

Les også
Anmeldelse:

LES OGSÅ: Anmeldelse av The Witcher 3: Wild Hunt »

Nå er serien tilsynelatende lagt på is, sett bort fra at samlekortspillet Gwent har fått en egen variant. Spillet er i en åpen betatestfase nå, og en slippdato er fremdeles ikke på plass.

Vi får likevel se mer av Geralt i et annet medium.
The Witcher blir TV-serie på Netflix »

Siste fra forsiden