The Wonderful 101: Remastered

The Wonderful 101: Remastered knuste Kickstarter-målet på rekordtid

PlatinumGames' oppussingsprosjekt raker inn penger.

Mandag ettermiddag sparket PlatinumGames i gang en folkefinansieringskampanje for The Wonderful 101: Remastered – en oppusset utgave av Wii U-spillet. Målet var å få inn drøye 460 000 kroner, men kampanjen var knapt i gang før Kickstarter-prosjektet hadde fått inn mer enn det tidobbelte.

I skrivende stund ligger innsamlingsbeløpet på over syv og en halv millioner kroner, og med enda 31 dager igjen er det umulig å si noe om hvor mye PlatinumGames kan få inn.

Kampanjen har allerede nådd innledende delmål om å slippe spillet på Switch, Steam og PlayStation 4. Om kronene fortsetter å renne inn går det neppe lang tid før også en «speedrun»-modus og et 2D-sidesprang om The Wonderful 101-figuren Luka legges til.

Fargerikt actionspill

The Wonderful 101 er et fargerikt actionspill fra studioet bak blant annet Bayonetta, Nier: Automata og Astral Chain. Spillet kom opprinnelig til Nintendo Wii U i 2013, og til tross for lave salgstall ble det stort sett godt likt.

The Wonderful 101: Remastered bringer Wii U-spillet til nye konsoller.
PlatinumGames

– Dette er et godt spill. Så å si alt kan krediteres det finurlige kampsystemet som krever dedikasjon og tillæring, men som tilfredsstiller når man endelig knekker koden. Hadde Platinum Games lykkes med å formidle mekanikken bedre hadde toppsjiktet vært i siktet, skrev Audun Rodem i vår anmeldelse.

Ifølge spillsjef Hideki Kamiya skal nyversjonen i hovedsak levere en overhaling av det visuelle. Til Polygon forteller han imidlertid at det blir noen få justeringer her og der, inkludert et nytt brukergrensesnitt.

Vil du sikre deg et eksemplar gjennom Kickstarter-kampanjen må du ut med rundt 340 kroner. Som vanlig med slike folkefinansieringer lokker utvikleren også med diverse digitale og fysiske belønninger til de som gir enda mer, og du kan kikke gjennom kampanjesiden for å se hva som er tilgjengelig.

En offisiell slippdato er ikke satt, men ifølge PlatinumGames er målet å få ut spillet til backere allerede i år og så fort som overhodet mulig. Kickstarter-belønningene vil riktignok ta litt mer tid å få ferdig, forteller utvikleren.

PlatinumGames pusler også med nye prosjekter.
I fjor viste utvikleren frem actionrollespillet Babylon's Fall »

Siste fra forsiden