Anmeldelse

This is Football 2003

Fotballspill har vi fått nok av gjennom alle våre år som påståtte gamere. De fleste er vel enige om at EA Sports FIFA-serie har vært den dominerende, mens Konamis Pro Evolution Soccer kanskje har vært den beste? Nå i den senere tid har også SCEE meldt seg på løpet med serien This is Football.

Side 1
Side 2
Side 3

Som i de andre This is Football-spillene (heretter TiF) møtes du av en hel drøss med valgmuligheter i menyen. Her kan du gå rett på en kamp, spille mesterskap i serier verden over, eller delta i større mesterskap som VM og EM. Her spares det ikke på valgmulighetene. TiF 2003 har også laget noe så originalt som en karrieremodus. Her kan kan du starte med en gjeng unggutter i School League, for så å avansere oppover i seriesystemet, via amatør til proffene. Du har også muligheten til å handle inn spillere når du kommer opp i de store guttenes liga, noen som gir et litt managerpreg på spillet. Tøff i trynet som jeg er etter år med fotballspill, begir jeg meg ut på "challenge", der du spiller med Sør-Amerika All Stars, og møter deres europeiske motpart. Kult, tenkte jeg når jeg så alle de glimrende spillerne jeg hadde på laget mitt.

Dette blir jo ingen vanskelig sak, men neida, etter første omgang lå jeg under 4-0, hadde ikke hatt et skudd på mål, og nesten ikke slått en eneste korrekt pasning. Med såra stolthelt tenkte jeg at jeg skulle teste "career"-modusen, i håp om at det var noe enklere. Her får du velge i en del engelske skolelag, eller du kan lage ditt eget lag, med navn på kompiser, kone og barn eller kanskje katta di. Du kan også bestemme utseende på spillerne dine, farge og klubbemblem osv. Mange valgmuligheter gjør dette til et pluss. Uansett gikk jeg for "Prior Heath", la meg selv inn som stjernespissen, og gikk i gang. I tillegg til alle disse har du den stilige "Timewarp Cup". Her spiller du med de gode gamle legendariske lagene, som for eksempel min favoritt, 80-tallets AC Milan, med spillere som Gullit og Van Basten. Det var gutta som kunne trille ball det.

Menyen er pen, musikken er faktisk ganske kul, i hvert fall en liten stund. Kommentarene i spillet er som de alltid er, ensformig og ganske kjedelig. Jeg anbefaler dere å sette favoritt-CD-en i spilleren, og heller høre på den, men det er ikke det dårligste som er gjort til denne type spill. Grafikken er bra, spilleranimasjonene er fine, og de største stjernene ligner i det minste litt. Hvis du myser og ser hardt etter, så vil du se at Zidane og gutta faktsik er ganske like seg selv. Men sammenlignet med Pro Evolution Soccer 2 ligger TiF 2003 et stykke etter.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden