Feature

Ukens nettutgivelser (uke 21)

Tid for nok en innehelg

Denne uken kan vi friste med skytespill fra Uwe Boll, roboter fra Japan og mye mer.

Det er hardt å være gamer. Du har tusen spill du skulle få spilt, og alt for lite tid å spille dem på. Og for hver uke som går havner du mer og mer bakpå. Her er denne ukens lass med nye utgivelser.

Xbox 360

Gel: Set & Match (Xbox 360).

360-eiere kan lykkelig laste ned to ferske utgivelser denne uken. Nummer én er Gel: Set & Match, et fargerikt action/hjernetrimspill hvor du spiller et søtt romvesen som må smelte blokker ved å skape kjedereaksjoner. Spillets utviklere (folkene bak skytespillet Small Arms) lover et unikt, todelt gameplay som både setter hjernen og reaksjonsevnene på prøve. Vi får også samarbeidsmodus og nettbasert konkurransemodus.

Blazing Birds (Xbox 360).

Spill nummer to denne uken er Blazing Birds. Her får du delta i den futuristiske sporten robotbadminton, hvor seksti datastyrte motstandere venter på å bli slått ut. Utviklerne skryter av raske og responsive kontroller, og i tillegg til ulike typer slag kan du bruke spesialangrep som meteorer, lyn og sorte hull for å vinne. Spillet kommer selvsagt også med flerspiller, og opp til 20 spillere kan delta i mesterskap.

Wii og DSi

Crystal Defenders R2 (Wii).

For kort tid siden kom Crystal Defenders R1 til Europa, og om du likte det spillet kan du allerede nå kjøpe etterfølgeren på Wii. Crystal Defender R2 følger tett i forgjengerens fotspor, og er et fargerikt spill i "Tower Defense"-sjangeren, satt til Final Fantasy-universet. Her må du forsvare magiske krystaller ved å hindre serier med fiender i å nå dem. Heldigvis følger fiendene fastsatte ruter, så ved å putte inn ulike tropper langs disse rutene kan du forhåpentligvis holde krystallene trygge. R2 kommer med nye nivåer (blant annet med flere innganger og utganger), tre typer kraftkrystaller, nye jobber og flere taktiske muligheter.

Penguins & Friends (Wii).

Wii-eiere kan også ta en titt på Penguins & Friends: Hey! That's My Fish! Dette spillet er en versjon av brettspillet ved samme navn, hvor du må hjelpe sultne pingviner å fange all fisken før motstanderne stjeler den. Opp til fire spillere kan bevege seg rundt på usikre isflak, hvor de konstant må holde seg i bevegelse for å unngå å bli fanget. Utviklerne lover en trofast utgave av brettspillet og et strategisk gameplay.

Art Style: Picopict (DSi).

DSi-eiere kan også laste ned to ferske spill denne uken, og i motsetning til de forrige ukenes svake Magic Made Fun-utgivelser, ser det ut som DSi-eiere nå faktisk har fått et spill det er verd å bruke penger på. I hjernetrimmeren Art Style: Picopict må du kombinere blokker for å renske spillbrettet, og avdekke klassiske spillfigurer fra Nintendos NES-spill. Spillet kom ut i USA forrige mandag, og har fått mye skryt for sitt ferske gameplay.

Deretter har vi Pop Superstar: Road to Celebrity, hvor du får skape din egen musiker og forsøke å gjøre ditt beste for å oppnå ære og berømmelse (eller sannsynligvis bare sistnevnte). Du kan spille live, sosialisere med stjernene og delta i realityshow. Har Rock Star Ate My Hamster endelig fått en verdig etterfølger?

Les også
Alt for mange spill

PSN

Fading Shadows (PSP).

Dette har vært nok en slunken uke på PSN. Litt retromoro får vi i PlayStation-spillet Creatures: Raised in Space (også kjent som Creatures 3), for PS3 og PSP. I dette unike spillet må du oppfostre dine egne romdyr, og skape en egen stamme. PSP-eiere kan også laste ned butikkutgivelsen Fading Shadows, et tredimensjonalt plattformspill med sterke hjernetrimelementer.

PC

Tunnel Rats (PC).

Alle elsker den tyske filmregissøren Uwe Boll, og derfor burde jubelen stå i taket nå som hans første spill er blitt tilgjengelig på Steam. Tunnel Rats er et førstepersons skytespill som foregår under Vietnam-krigen, hvor Vietcong brukte et nettverk av underjordiske ganger for å skape trøbbel for amerikanerne. Her må du navigere deg gjennom slike ganger, og renske dem for fiender. Spillet kommer med klaustrofobiske miljøer, ti autentiske våpen, guffen presentasjon og en mørk historie.

Downfall (PC).

En mørk historie får vi også i Downfall, et pek-og-klikk-eventyr av den blodige typen. Joe og Lucy Davis tar inn på Quiet Haven Hotel, hvor Lucy plutselig forsvinner og Joe blir fanget i en marerittaktig sort/hvitt-verden hvor den eneste fargen han kan se er blodets rødfarge. Ting tar etter hvert helt av, og det er ikke uten grunn at dette spillet kun er anbefalt for voksne. Her får vi vold, nakenhet og blod så det holder.

Still Life 2 (PC).

Still Life 2 er nok ikke like blodig, men dette brutale kriminaleventyret er kanskje ikke så veldig langt unna. Her får vi et gjensyn med FBI-etterforsker Victoria MacPherson, som er på jakt etter en ny seriemorder. I tillegg stifter vi bekjentskap med nyhetsreporter Paloma Hernandez, som blir kidnappet av morderen. Han går under navnet East Coast Torturer, så Paloma gjør nok lurt i å komme seg bort før hun blir det neste offeret.

Hired Guns (PC).

Hired Guns: The Jagged Edge (opprinnelig kjent som Jagged Alliance 3D) er et turbasert, taktisk krigsspill der du kontrollerer en gjeng leiesoldater som forsøker å tjene til livets opphold i en afrikansk krig. Spillet lar deg jobbe for fire forskjellige fraksjoner, benytte deg av over 150 ulike (oppgraderbare) våpen, hyre over 30 forskjellige leiesoldater (med ulike egenskaper) og oppleve flere ulike historier og avslutninger. Spillet skal etter planen få en butikkutgivelse her til lands, men er nå tilgjengelig på GamersGate.

Supercharged Robot Vulkaiser (PC).

For noe helt annet kan du stikke innom Direct 2 Drive og kjøpe Supercharged Robot Vulkaiser. Dette er et horisontalt skrollende skytespill fra Japan (noe navnet kanskje gav et lite hint om), hvor du må redde jordkloden fra Gogoh Military Group, som har tatt over mesteparten av universet. Heldigvis har jorden et ess i ermet: Den heftige roboten Vulkaiser. Her får vi episke mengder kuler, søte animejenter, en komisk historie og fargerik grafikk.

Pimp Game (PC).

En annen fersk utgivelse er Pimp Game, hvor du får lov til å leke hallik i verdensrommet. Dette er et strategispill hvor du må rekruttere halliker og horer, kjempe mot lokale banditter og prøve å unngå at kjipe politifolk stenger virksomheten din.

Vi tar også med Slide Colors for PC, Mac og Linux. Dette er et hjernetrimspill der du må fjerne fargede blokker fra spillbrettet ved å dra rader og kolonner frem og tilbake.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Braid (Mac).

Stikk også innom Good Old Games, hvor du som vanlig kan finne et par nye utgivelser fra den tiden da olderfar var ung (nittitallet). Først ut er helikoptersimulatoren Enemy Engaged: Comanche vs. Hokum, mens spill nummer to er det taktiske skytespillet Tom Clancy's Rainbow Six. Det er også verd å nevne at det unike strategispillet Original War er tilbake på tjenesten, etter å ha vært borte en stund.

Og til slutt: Om du har Mac, kan du nå glede deg over at det kritikerroste hjernetrimspillet Braid er ute på epleplattformen. Spillet finnes også for Windows og 360.

Gratisspill

Dungeon Party (PC).

Det har kommet en del gratis MMO-spill i de siste månedene, og mange av dem ser ut til å holde et høyt nivå. Det ferskeste spillet i sjangeren er Dungeon Party, fra franske Cyanide. Her må du slå deg sammen med andre spillere og utforske hulesystemer fulle av monstre, feller og skatter. Du kan skreddersy figuren din selv, og underveis får du tilgang på massevis av ulike typer våpen og rustninger.

Siden vi allerede har ett japansk PC-skytespill denne uken, kan vi ta med et til. Storm Assault har hentet inspirasjon fra Konamis klassiske Gradius, og leverer massevis av action i rommet. Du kan lese mer om spillet hos IndieGames.

Ellers anbefales en titt på Fathom, et kort plattformspill med ultralekker pixel-grafikk der ting ikke nødvendigvis er helt som de ser ut. Puzzle Defense kan også være artig. Her blandes "tower defense"-gameplayet med hjernetrim-gameplay i stil med Bejeweled.

Da er det bare å si takk for denne gang, og minne om at du alltids kan lese forrige ukes artikkel om du vil ha mer.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden