Counter-Strike: GO - shAy

Tidligere CS:GO-proff dømt til 116 års fengsel for underslag

«shAy» skal angivelig ha lurt folk gjennom en nettbutikk.

Valve

Brasilianske Shayene «shAy» Victorio, tidligere profesjonell Counter-Strike: Global Offensive-spiller, ble denne uken dømt til 116 år i fengsel for underslag. Det melder ESPN onsdag kveld.

Ifølge rapporten skal Victorio ha vært med å drive en nettbutikk som solgte en rekke varer som aldri ble levert til kjøpere. Retten i São Paulo skal ha hørt fra 118 mennesker som angivelig ble lurt av butikken i perioden 2013 til 2017.

«shAy» forteller selv at det hele har vært en misforståelse, som hun forviklet seg inn i gjennom et forretningssamarbeid mellom sin far og en tidligere kjæreste. I en uttalelse på Instagram påpeker hun at hun foreløpig ikke er arrestert og at hun vil anke saken.

Uansett hva som skjer vil «shAy» aldri bli nødt til å sone de fulle 116 årene. Brasil opererer med en maksgrense på 30 år i fengsel for én forbrytelse, og hun slipper å sitte i fengsel frem til ankesaken er avgjort.

«ShAy» har vært en profesjonell Counter-Strike-spiller siden 2008, med fartstid innen både 1.6 og Global Offensive. Hun har spilt for en rekke lag, inkludert mibr, og høstet ulike trofeer før hun offisielt la opp i 2019.

E-sport er inne i en utfordrende periode.
Storturneringen IEM Katowice måtte stenge på grunn av frykt for koronavirus »

Siste fra forsiden