Anmeldelse

Tiger Woods PGA Tour 2005

"Never change a winning team", heter det seg. EA Sports er ikke akkurat motstandere av den oppskriften.

Side 1
Side 2
Side 3

Det er få spill på Xbox jeg har spilt så mye som fjorårets utgave av Tiger Woods, så da redaktøren kunne friste med 2005-versjonen var det bare å kaste seg over det. For selv med bare grønt kort på den virkelige golfbanen, er det ingenting som står i veien for å gruse Tiger Woods ned i støvlene på den virtuelle banen. Det er nesten like gøy også.

Når spillets introduksjonsvideo er ferdig spilt, presenteres hovedmenyen med mulighet for (og nærmest et krav om) å spille igjennom en opplæringsrunde (den kan droppes ved å trykke på hvit knapp). Opplæringsrunden gir en grei gjennomgang av alle elementene i spillet - utslaget, langt jernslag, nærspill, putting og bunkertjeneste. Det enkle og intuitive grensesnittet går raskt å sette seg inn i, og slagene dreier seg i bunn og grunn alltid om å skyve den venstre tommelstikka tilbake for så å skyve den frem. Men det er også flere muligheter til å finjustere teknikken, blant annet ekstra kraft, flip/flop (dvs. å treffe lavt eller høyt på ballen), hook/slice (venstre/høyre skru) og spinning av ballen for å påvirke hvor den lander.

Eye of the Tiger
Det er svært lite som er nytt rent spillmessig i Tiger Woods 2005, men en av de få tingene er det EA Sports har valgt å kalle TigerVision. Dette er en utvidet assistanse når man putter, som i 90% av tilfellene hjelper deg nok til å treffe hullet uansett hvordan du måtte ligge på greenen. Holdes den hvite knappen nede, vises det en gul prikk akkurat der du må sikte. Om dette er en kjærkommen nyhet kan diskuteres - heldigvis får man som regel bare to av dem pr. runde, og man må derfor bruke dem med kløkt. Foruten litt fancy filming når man slår med full styrke, er det ingenting som fremstår noe annerledes enn fjorårets spill.

Når så opplæringsrunden er ferdigspilt, er det på tide å lage seg en golfer. De uendelige mulighetene til å lage noen som ligner på en selv, en popstjerne, værdamene på TV2 eller Justin Timberlake (sjekk ut "The Hustler") er til å få hakeslipp av. Her kan absolutt ALT justeres. Fra rynker i panna og skjønnhetsflekk på overleppa til puppestørrelse og tykkelsen på leggene. EA Sports kaller systemet GameFace II, som er en forbedring i forhold til i fjor. Det er også mer klær og utstyr å velge mellom i år enn det har vært tidligere. Mer om det senere.

Café le Swing
Nå kan du også lage din egen swing, og det er faktisk ganske artig. Swingen består av fire "sjekkpunkter" på veien frem og tilbake, der man velger hvor mye bøy golferen skal ha i knærne, hvordan håndledd og skuldre skal være vridd etc. Det ferdige resultatet kan man så teste før man eventuelt lagrer den som sin nye måte å slå på. Det er også mulig å kjøpe nye swinger for pengene man tjener på god golfspilling - på menyen står både enhåndsswing, hockey-slapshot og swingene til alle legendene man etter hvert har tatt skalpen på.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden