Til våren kommer 100 Atari-spill i én pakke på Steam

Slenger nettbaserte ledertavler og flerspiller på veteranspillene.

Scott, flickr.com

Til våren skal Atari slippe en samlepakke med 100 spill til PC, kalt Atari Vault. Pakken inneholder spill som Asteroids, Centipede, Missile Command, Tempest og Warlords, og antageligvis en hel drøss andre veteraner som det er verdt å prøve minst én gang i livet om man er interessert i spill.

Det er ikke rene blåkopier vi får servert i denne «blast from the past»-pakken. Atari har gått inn i spillene og lagt til muligheter for lokal og nettbasert flerspiller, samt støtte for Steam-kontrolleren.

Asteroids har kanskje de fleste prøvd.
Atari

– For første gang noen sinne vil fans verden over kunne utfordre andre spillere på Steam Leaderboards og konkurrere om å være arkadelederen – alt mens 70- og 80-tallsspillenes opprinnelige lydspor dundrer gjennom høytalerene, smeller det fra pressemeldingen.

Vi antar at det er snakk om en blanding av arkadevarianter og konsollvarianter i spillpakken.

Markedsleder Atari

Det er utvikler Code Mystics som står for oppussingen denne gangen, etter å tidligere ha dradd malerkosten sin over PlayStation 3- og 4-variantene av Nidhogg, Dragon's Lair 1 og 2 på iOS og hyllesten Rare Replay på Xbox One.

Atari var markedsleder på fronten under 70- og 80-tallet, og slapp flere av de spillene vi i dag ser på som helt grunnleggende for spillmediet. Deres første spill, arkademaskinen Pong, solgte de rundt 8000 eksemplar av i 1972, og banet dermed veien for arkadekulturen. Etterpå brynet de seg på hjemmemarkedet med stuekonsollen Atari 2600 der de oppnådde stor suksess.

Vi tok for øvrig en prat med skaperen bak et av de klassiske Atari-spillene for en stund siden. Les vårt intervju med Adventure-skaper Warren Robinett »

Siste fra forsiden