Bokspill blir dataspill

Tilbake til Ildtoppberget

Første bok fra Fighting Fantasy-serien kommer til DS.

Fighting Fantasy er en serie eventyrbøker som bød på interaktive fantasier mens spillmediet fortsatt var ganske primitivt. Bøkene var av den typen hvor du velger hva helten skal gjøre på slutten av hvert kapittel. De hadde også elementer hentet fra tradisjonelle pen-og-papir rollespill, som helsepoeng og terningkast for å avgjøre om du lykkes med forskjellige oppgaver.

Den første boken i serien, Fighting Fantasy: The Warlock of Firetop Mountain, blir nå omgjort til DS-rollespill. Du har fått i oppdrag å redde en liten by fra en ond heksemester, som har slått seg ned i et nærliggende hulesystem under Ildtoppberget. Hulene var en gang en gammel dvergby, men nå er de befolket av heksemesterens monstrøse undersåtter.

Spillet har blitt utvidet fra originalversjonen, og er nå mer likt rollespill som vi kjenner dem fra andre dataspill. Du må forbedre kampferdighetene dine og finne nyttig utstyr i hulene for å overleve, men du kan også få hjelp eller handle hos de mer vennligsinnede innbyggerne i Ildtoppberget.

The Warlock of Firetop Mountain er utviklet av Big Blue Bubble i samarbeid med Fighting Fantasy-skapere Ian Livingstone og Steve Jackson. Det skal slippes i Statene til høsten, og det er uvisst om og når spillet kommer til Europa.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden