Tjen deg søkkrik på legemidler

Big Pharma er et Transport Tycoon-inspirert strategispill med en satirisk egg.

Twice Circled

I Big Pharma spiller du sjefen for et konglomerat i legemiddelindustrien, og målet ditt er å tjene gode penger på folks mange lidelser.

Grafikkstilen minner litt om Theme Hospital. (bilde: Twice Circled).

Du starter med gammelt maskineri og tilgang på oppskrifter på billige, generiske medisiner, og må kjøpe inn det du trenger av ingredienser og kombinere disse ved hjelp av avanserte produksjonslinjer.

Husk å patentere det du lager

Når du tjener penger kan du forske deg frem til nye typer medisiner, ingredienser og produksjonsmaskinerier, og lage mer avanserte legemidler. Underveis går tiden, og et dynamisk marked endrer seg med tilbud og etterspørsel, samt årstidene og hendelser i verden.

Lag avanserte produksjonskjeder. (bilde: Twice Circled).

Det lønner seg forresten å patentere de nye vidundermedisinene dine, slik at du kan holde prisnivået unødvendig høyt og dermed tjene maksimalt med penger. I tillegg kan du velge å fokusere på de rike, vestlige markedene i stedet for å lage nødvendige medisiner og vaksiner for u-landene som ikke kan betale ordentlig for seg.

En stor del av spillet dreier seg om å effektivisere fabrikkarealet ditt, og her ser det ut til å blande elementer fra Transport Tycoon og Spacechem. Du har begrenset med plass, og dermed er det også begrenset hvor mange typer legemidler du kan produsere.

Big Pharma er under utvikling hos et studio som heter Twice Circled, og gis ut av Positech Games. Sistnevnte er også aktuelle med Gratuitous Space Battles 2.

Om du vil ha et forretningsspill om et litt mindre kontroversielt tema kan du jo teste nyutgitte Train Fever.

Siste fra forsiden