Funcom - innsidehandel

To dømt og én frikjent i ankesaken om innside­handel hos Funcom

Funcom

I 2017 ble tre tidligere Funcom-topper dømt for innsidehandel i forbindelse med lanseringen av The Secret World. Denne uken kom dommen i den påfølgende ankesaken, og resultatet er domfellelse for to av de tiltalte mens tredjemann er fullstendig frifunnet.

The Secret World ble opprinnelig lansert i 2012. Nettrollespillet ble godt mottatt, men slo aldri skikkelig gjennom.
Funcom

I en pressemelding forteller Økokrim at tidligere nestleder Torleif Ahlsand er funnet skyldig i fem tilfeller av salg med innsideinformasjon. På anklagene om at han skal ha oppfordret til innsidehandel ble han imidlertid frifunnet. Ahlsand dømmes til ti måneders fengsel og får inndratt 3,5 millioner kroner.

Tidligere administrerende direktør Trond Arne Aas fikk 21 dagers betinget fengsel for ett tilfelle av markedsmanipulasjon. Også Aas ble frifunnet på noen punkter, som i hans tilfelle inkluderte ytterligere markedsmanipulasjon og anklager om innsidehandel.

Funcoms tidligere finansdirektør, Bjørn Toften, ble fullstendig frifunnet av Borgarting lagmannsrett. Toften ble i 2017 dømt til 85 dagers fengsel og inndragelse av 292 032 kroner, som nå altså blir strøket.

– Trodde på spillets økonomiske suksess

Ifølge tingrettens dom for to år siden hadde de tiltalte benyttet seg av innsideinformasjon da de solgte Funcom-aksjer kort tid etter lanseringen av The Secret World. Påstanden var at de visste at spillet ville gå dårlig, og at de derfor solgte før aksjen falt. Men den kjøper ikke lagmannsretten.

– Etter lagmannsrettens syn har denne tesen liten støtte i bevisene i saken. Tvert i mot gir bevisførselen, slik lagmannsretten vurderer det, et klart bilde av at ledelsen i Funcom helt frem til lanseringen hadde store forventninger til The Secret Worlds kvalitet og økonomisk suksess, heter det i dommen (via Dagens Næringsliv).

Etter den nye dommen uttalte konstituert førstestatsavdokat Inge Svae-Grotli at påtalemyndigheten til gå nøye gjennom lagmannsrettens vurderinger av både domfellelsene og postene der de tiltalte er frifunnet.

Les også: Funcom byr på Halloween-grøss i Moons of Madness »
Les også: Nå skal Funcom lage nye Dune-spill »

Siste fra forsiden