To nye berg- og dalbanespill er på vei

Bygg og driv en trivelig park eller bryt alle sikkerhetsregler på jakt etter kaos.

Illustrasjonsbilde fra ScreamRide.
Microsoft

Ti år etter det siste RollerCoaster Tycoon-spillet for PC ble lansert meldte Atari i dag at det neste spillet i serien er underveis. Samtidig annonserte Microsoft et nytt fornøyelsespark-spill fra skaperne av det opprinnelige RollerCoaster Tycoon.

Selv om begge spillene er basert på det samme temaet er de likevel så forskjellige som det går an.

Kjent og kjært

RollerCoaster Tycoon World byr på kjente og kjære elementer fra de tidligere spillene, men introduserer også noen nye funksjoner. Som sjef for din egen fornøyelsespark må du bygge opp og vedlikeholde parken og passe på at gjestene trives.

Finn den riktige kombinasjonen av hvilke typer attraksjoner du har, hva slags mat du serverer og prisen på inngangsbilletten. Etterhvert som parken din blir mer vellykket kan du utvide den og bygge virkelig store og skremmende berg-og-dal-baner.

Nytt for denne utgaven er muligheten for samspill med opp til fire spillere som sammen kan passe på en gigantisk park. I tillegg kan man besøke hverandres parker og dele på design for nye attraksjoner.

Skrik og kaos

Med unntak av en og annen gretten parkgjest og en ødelagt attraksjon av og til går det stort sett rolig for seg i RollerCoaster Tycoon World. Det er her forskjellen mellom de to spillene virkelig kommer frem.

I ScreamRide får du bygge dine egne attraksjoner, prøvekjøre dem og så sprenge dem i fillebiter. Spillere kan velge å spesialisere seg i en av tre ulike roller, eller forsøke å mestre alt ScreamRide har å by på. Hvordan du spiller er opp til deg, men jo flere skrik og jo mer kaos du lager, jo bedre lykkes du.

Som ingeniør må du finne ut den beste måten å bygge opp parken din akkurat slik du vil ha den. En «Scream Rider» risikerer livet ved å prøve ut alle de vanvittige attraksjonene du eller andre har bygget. Sprengningsekspertene bruker fysikk og eksplosiver for å rive alt på mest mulig interessante måter.

Ifølge Microsofts pressemelding inneholder spillet over 50 brett fordelt på tre forskjellige spillmoduser. Med hundrevis av byggedeler står du fritt til å bygge enhver konstruksjon du kan forestille deg.

Del med venner

Også i ScreamRide vil spillere få muligheten til å dele attraksjonene sine med venner. Har du Xbox One og Xbox Live-medlemsskap får du kjøre berg-og-dal-baner skapt av andre, eller plante sprengstoff på strategiske punkter for å jevne det hele med jorden.

RollerCoaster Tycoon World gis ut på PC i begynnelsen av 2015, mens ScreamRide kommer til Xbox One og Xbox 360 og lanseres til våren, 2015.

Oppfølgeren til Tomb Raider blir også eksklusiv for Xbox.
Rise of the Tomb Raider til Xbox One i 2015 »

Siste fra forsiden