To nye Matrix-spill fra Atari

Atari-sjefen Bruno Bonnell har bekreftet at det kommer to nye spill basert på The Matrix.

Enter the Matrix solgte over fire millioner kopier, på tross av at spillet generelt ikke fikk noen veldig god mottakelse i spillpressen. Spillet står som et av de bedre eksemplene på at kvalitet ikke behøver å ha noen sammenheng med salgstallene, og hadde det ikke hatt Matrix-navnet, ville det antakelig blitt oversett av de aller fleste. Det er kanskje på grunn av dette at Atari har ventet så lenge med å kunngjøre noen etterfølgere.

På Piper Jaffray-konferansen i forrige uke bekreftet imidlertid Atari-sjefen Bruno Bonnell at selskapet planlegger (eller jobber med) to nye Matrix-spill. Det ene skal etter planen komme ut til denne generasjonens plattformer, og det andre skal komme til en eller flere nestegenerasjons konsoller. Atari sin avtale med Warner Brothers har hele tiden gitt dem lov til å lage tre spill basert på lisensen, så denne bekreftelsen fra Bonnell slår ikke ned som noen bombe i spillmiljøet.

I tiden før årets E3-messe gikk det rykter om at Atari ville offentliggjøre et nytt Matrix-spill på messen, men som vi vet skjedde ikke dette. Disse ryktene kan imidlertid tas som et tegn på at vi sannsynligvis vil få en kunngjøring angående en slik tittel om ikke alt for lenge. Atari-sjefen fortalte aldri nøyaktig hvilke plattformer det neste Matrix-spillet ville komme på, men det er all grunn til å tro at det følger i forgjengerens fotspor og kommer til to eller tre konsoller og PC.

Vi gjør oppmerksom på at disse spillene ikke må forveksles med det kommende MMORPG-spillet The Matrix Online (under utvikling hos Monolith).

Siste fra forsiden