Ferske nettutgivelser (uke 5 og 6)

To ukers spillutgivelser

Her er de to siste ukenes nettutgivelser.

På grunn av bruddet mellom Gamer.no og Edda Media, ble det ikke noen ukens nettutgivelser i forrige uke. Derfor må vi ta to ukers spillutgivelser i denne saken. I og med at vi er i oppstarten av det nye nettstedet vårt, er det å legge inn bilder mer omstendelig enn tidligere. Derfor er det kuttet litt ned på bildebruken denne gangen.

Xbox 360

R-Type Dimensions (360).

Forrige ukes Xbox 360-utgivelse er kanskje ikke av den mest spennende sorten, men det er nok mange som setter pris på den likevel. Funtown Mahjong er en ny og spennende utgave av det tradisjonsrike, kinesiske brettspillet Mahjong. Spillet benytter seg av standard Mahjongregler (med 16 forskjellige brikker), og kommer med en omfattende øvingsdel for nye spillere. Du kan enten spille alene (mot datastyrte motstandere) eller sammen med andre spillere. Utviklerne lover også flott og fargerik grafikk.

Liker du action, er denne ukens utgivelse utvilsomt langt mer interessant. Spillet er R-Type Dimensions, og navnet burde umiddelbart være gjenkjennelig for gamere med lang fartstid. Dette er et horisontalt skrollende romskytespill der du må bekjempe enorme horder av romvesener som gjør sitt beste for å ta knekken på deg. Du kan spille både med 3D-grafikk og mer nostalgisk 2D-grafikk, og om du vil spille med en venn kan du gjøre det også. Erfarne gamere kan spille i klassisk modus (som inneholder en nøyaktig overføring av gameplayet fra R-Type og R-Type II), mens ferskinger kan prøve seg på den langt mindre utfordrende Infinity-modusen.

PS3 og PSP

Cuboid (PS3).

Tilhengere av hjernetrimspill har en godbit å laste ned på PSN. Cuboid er et tredimensjonalt logikkspill der du styrer en kasseformet figur rundt 66 eldgamle (og stadig mer komplekse) labyrinter, fulle av utfordringer og nøtter. Det er litt vanskelig å forklare konseptet, men stikker du innom det offisielle nettstedet får du en god videodemonstrasjon. Spillet kommer også med flott grafikk og mulighet for å sammenligne poengene dine med andre spillere.

Som om ikke dette var nok, får PS3-eiere enda mer snadder, i form av den musikkbaserte hjernetrimmeren Lumines Supernova. Dette er en ny versjon av den moderne klassikeren fra Tetsuya Mizuguchi, som blander Tetris-aktig gameplay med rytmer og musikk. Spillet kommer med nye nøtter, 40 ulike "skins", nye moduser og mye mer. Du kan velge om du vil spille alene eller sammen med andre, og spillet har til og med et eget musikkredigeringsverktøy som lar deg skape dine egne bakgrunnslåter.

3 on 3 NHL Arcade (PS3).

Deretter følger 3 on 3 NHL Arcade, et artig lite ishockeyspill fra Electronic Arts. I dette spillet er det ingen regler, banespillet er hyperkjapt og det loves en hockeyopplevelse alle typer spillere vil like. Her får man 40 karikerte hockeysstjerer å velge mellom, og disse har ulike styrker du kan bruke til din fordel. Spillet minner dermed om FIFA Street-spillene, med den sentrale forskjellen at underlaget er speilblankt og ballen er borte til fordel for en puck. To kontrollsystem skal legge til rette for at både erfarne spillere og ferskinger kan konkurrere på like vilkår.

PS3-eiere kan også laste ned fullversjonen av racingspillet Burnout Paradise: The Ultimate Bundle. Dette gjelder forøvrig også PC-eiere. Også PSP-folk kan laste ned noen nye spill (selv om dette er ting som ellers er tilgjengelig i butikk). De to siste ukenes utgivelser er boksespillet Fight Night: Round 3, spørrespillet Buzz! Master Quiz, arkadespillet Bliss Island og krigsspillet Ghost Recon: Advanced Warfighter 2.

Wii

Pop Them, Drop Them (Wii).

På Wii har vi fått to nye spill. Først ut er hjernetrimmeren Pop Them, Drop Them SameGame, som er en variant av det klassiske hjernetrimspillet der du må fjerne fargede kuler fra skjermen ved å klikke på dem. Hvis to eller flere kuler av samme farge ligger inntil hverandre vil de forsvinne, og det er mulig å skape store kjedereaksjoner. Utfordringen ligger i å fjerne kulene i en slik rekkefølge at det ikke blir liggende noen igjen helt på slutten.

Family Glide Hockey er det andre halvferske Wii-spillet, og skal vi dømme etter anmeldelsene det har fått, kan det virke som et spill du bare bør stå over. Dette er et "air hockey"-spill, hvor du får spille virkelighetens utgave av Pong i en rekke ulike omgivelser (som en villmarkspark, en strand, et arktisk miljø og en fornøyelsespark). Her kan opp til fire spillere prøve å overvinne hverandre i klassisk spill, og det finnes også en rekke minispill som byr på mer spesifikke utfordringer.

Family Glide Hockey (Wii).

Denne uken er det selvsagt tid for gamlismoro på Wii, og det er Sega som leverer varene på Virtual Console. Først ut er slåssespillet Clay Fighter for Mega Drive (hvor leirfigurer må slå hverandre sønder og sammen), og deretter har vi Master System-spillet Sonic Chaos. Ingen av disse spillene er kjent som klassikere, men de kan sikkert by på litt moro likevel.

PC

Evochron Legends (PC).

Som vanlig er det et lass med nyheter på PC, og vi har ikke mulighet til å dekke alt. Vi begynner utvalget vårt i verdensrommet, med Evochron Legends. Dette er et åpent romskipspill av det gamle, gode sorten - hvor du får total frihet til å forme din egen skjebne i et enormt, levende univers. Et av de artige elementene med dette spillet er at du kan fly ned på hver eneste planet. Spillet lar deg handle varer, utforske rommet, kjempe mot fæle fiender, drive spionasjevirksomhet, drive gruvevirksomhet og generelt gjøre det meste du kan tenke deg.

Vi må også ta med det fargerike arkadespillet Pixie. Her spiller du en fe, som har forvillet seg inn i en magisk skog. Her må hun komme seg gjennom 100 skjermer fulle av onde kryp, og målet i hver skjerm er å gjerde inne en viss prosentdel av spillbrettet (omtrent som i Qix, Stix og andre slike spill). Hovedmannen bak spillet er norske Edgar Vigdal, kjent for titler som Deluxe Galaga, Deluxe Pacman og Warblade.

Mystic Mine (PC).

Fra de magiske skogene i Pixie tar vi turen ned i de mørke gruvegangene i Mystic Mine. Her kjører du gruvevogn rundt i labyrintaktige baner, som bruker et litt forskrudd Escher-aktig perspektiv (komplett med synsbedrag - ting ser helt normalt ut, helt til du ser nærmere på sakene og oppdager at omgivelsene egentlig er fullstendig ulogiske). For å gjøre det hele litt mer interessant, kan du aldri renne oppover - bare nedover. Spillet kontrolleres kun ved hjelp av én knapp (og kan dermed være perfekt for bevegelseshemmede), og opp til seks spillere kan spille på samme PC.

Så bærer det ut i rommet igjen. Pioneer er en sjangerblanding som ser ut til å minne litt om Epics gamle DOS-klassiker, Solar Winds (eller min personlige favoritt, Star Control II). Her må du utforske et stort, flatt univers sett ovenfra, og spillet blander utforsking, rollespill og action.

Auditorium (PC).

Du bør også få med deg fullversjonen av Auditorium, et musikkbasert "oppdagelsesspill" som er veldig vanskelig å forklare, men veldig lett å forstå. Besøk det offisielle nettstedet for å teste en begrenset flash-utgave, og kjøp fullversjonen om du liker det du får oppleve.

Siden det er fredag, passer det kanskje godt å ta med Robinson Crusoe, et slags overlevelsesspill basert på Daniel Defoes klassiske roman. Handlingen foregår over 28 år, og følger Robinson - en stakkars skipbrudden som har havnet alene på en øde øy. Spillet lar deg kjempe mot kannibaler, melke geiter, utforske farlige miljøer og, til slutt, bygge et skip slik at du kan komme deg hjem.

Vi tar også med at Good old Games har lagt ut fem nye gamle spill siden sist. Først ut er Revolutions interessante blanding av action og eventyrspill, In Cold Blood. Deretter har vi stridsvognsimulatoren Panzer Elite: Special Edition (som ikke må forveksles med arkadespillet Panzer Elite: Action), det heftige skytespillet Painkiller: Black Edition og strategispillet Stronghold: Crusader.

Spaceball 2000 (PC).

Ellers kan PC-spillere kose seg med den vanlige blandingen av skjulte objekter-spill og hjernetrim - sjekk de nye utgivelsene hos for eksempel Big Fish Games og Reflexive Arcade.

Gratisspill

Vi må også ha med noen gratis spill, og heldigvis har Global Game Jam gjort denne delen av artikkelen ganske enkel. Game Jam er nemlig et arrangement der en rekke spillskapere fra hele verden lager spill så raskt som mulig, og deretter deler dem med hele verden. Stikk innom arrangementet nettsted for å få info om (og laste ned) de mange spennende resultatene av Game Jam-prosjektet.

Alternativt kan du ta en titt på det norskutviklede Spaceball 2000, et 2D-hjernetrim/plattformspill hvor du må navigere jordkloden gjennom en serie farlige miljøer. For å lykkes må du blant annet manipulere tyngdekraften. Spillet er tilgjengelig på Mac, Windows og Linux.

Ta en titt på forrige sak for mer moro.

Diskuter saken i forumet

Siste fra forsiden