Anmeldelse

Tony Hawk's Pro Skater 3

Tony Hawk har vunnet det som er verdt å vinne av konkurranser, og innehar flere verdensrekorder enn noen andre vert-skatere. En slik prestasjon kunne jo ikke bli oversett, og når spill bransjen begynte å se seg om etter nye sjangere å gi ut spill i så var Tony Hawk et selvfølgelig navn å bruke på et skateboardspill. Så selvfølgelig var det, at de har laget 3 stykker av dem så langt.

Side 1
Side 2
Side 3

Jeg må innrømme at Tony Hawk alltid har vært en helt for meg. Helt siden jeg som guttunge begynte å skate på slutten av 80-tallet. Han har alltid stått fram som den fremste av skaterne. Den ultimate skateren om du vil. Det skulle bare mangle at noen ikke laget et spill med Tony i hovedrollen! Jeg husker når jeg først hørte om Tony Hawk Pro Skater (THPS) for en god del år tilbake. Jeg tenkte: Dette kan jo aldri bli bra, skateboard på data? Heldigvis tok jeg grådig feil, spillet revolusjonerte action-sport sjangeren. Med mulighet til å velge en av favoritt skaterne dine, eller til og med lage din egen skater, kunne du virkelig storkose deg med et nærmest perfekt spill. Med tusenvis av trick-kombinasjoner og urfete baner ble det aldri kjedelig å spille THPS spillene. Alt fra lagerbygninger til skoler sto der til min disposisjon, og jeg var ikke vanskelig å be.

Spillet tok PlayStation spillerne med storm, og endelig hadde PlayStation folket noe de kunne erte oss PC-folk med: Det feteste spillet på lenge uansett plattform. Så kom Tony Hawk Pro Skater 2, med enda bedre grafikk, enda større og fetere skatespots, enda flere tricks. Endelig fikk PC-brukerne tilgang til herligheten også, spillet kom til det som kunne krype og gå av plattformer.

Det beste blir enda bedre
Så, i fjor høst kom det som bare måtte komme, Tony Hawk Pro Skater 3. Spillet kom i første omgang ut for Playstation 2, ettersom verken GameCube eller Xbox var ute på markedet enda. GameCube-versjonen av THPS3 var klar i november i fjor, perfekt for GameCube-lansering i USA. Rundt påsketider fikk PC-spillerne sin versjon av spillet, og det samme gjorde Xbox folket. Og nå endelig sammen med GameCube kom ble også THPS3 tilgjengelig for Nintendofansen her til lands. Og det hele var helt klart verdt ventinga, spillet er om mulig enda bedre enn forgjengerne.

Den dagen THPS3 ramla ned i postkassa mi var det rimelig greit å avgjøre hva resten av dagen, og uka for den saks skyld skulle brukes til. Nå skulle det spilles! Den kvelden ble det verken Big Brother eller Hotell Cæsar på dama, nå var det Tony Hawk for alle penga. Jeg hadde spilt spillet en god del på PC før jeg fikk det til GameCube. OK, jeg hadde spilt det MYE på PC før jeg fikk det. Dermed visste for så vidt hva jeg gikk til. Det jeg ikke hadde regnet med var at GameCube-versjonen skulle være så mye bedre enn PC versjonen! Grafikken fungerte mye bedre på GameCube enn den gjorde på PC-en min, til tross for at jeg har en rimelig sprek PC. Vel, vel, det sier vel sitt om GameCube tenker jeg.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden