Call of Duty: Black Ops Cold War

Trakk sløret av Call of Duty: Black Ops Cold War – se den nye traileren

Spillet er en oppfølger til det første Black Ops-spillet.

Activision har trukket hele sløret av årets innslag i sin populære skytespillserie, etter å ha lokket med småbiter den siste uken. Call of Duty: Black Ops Cold War heter spillet, og det kommer på PlayStation 4, Xbox One og PC 13. november, samt PlayStation 5, Xbox Series X mot slutten av 2020. Dette melder blant annet The Verge og Polygon.

Du kan se en ny trailer øverst i artikkelen, og et bildegalleri nederst.

Det er ikke kjent om – eller hvordan – man kan oppgradere spillet mellom konsollgenerasjoner, men vi regner med det er en løsning på plass. Hvorvidt løsningen blir gratis er det vanskeligere å spå.

Plukker opp tråden fra Black Ops

Call of Duty: Black Ops Cold War.
Activision

Det kommende spillet skal ha en kampanjedel som plukker opp tråden etter det først Black Ops-spillet som kom ut i 2010. Historien er satt til 1981, i tiden da konflikten mellom Sovjetunionen og USA fremdeles var pågående. En russisk agent kalt Perseus har siden andre verdenskrig prøvd å undergrave USA fra innsiden ved å legge til rette for splittelse internt. Ifølge CIA, som er på jakt etter ham, er Perseus en fare for hele verden, med anklager om forsøk på å stjele både plantegninger og hele atombomber.

Alex Mason fra det første spillet er tilbake, sammen med seriekjenninger Frank Woods og Jason Hudson, men er ikke en spillbar figur. I stedet ligger fokuset på en ukjent soldat som man lager selv.

Det er utviklingsstudioet Raven Software som står bak kampanjedelen denne gangen, etter å ha fungert som støttestudio i de nyeste innslagene i serien. Kampanjedelen skal by på mer åpenhet og valg i hvordan man spiller, med dialogvalg og veiskiller i enkelte av brettene.

Flerspiller, zombies og Warzone er tilbake

Call of Duty: Black Ops Cold War.
Activision

Mens Raven Software står bak kampanjen, er det Treyarch som holder i flerspillertøylene. Her kan vi antageligvis forvente vanlig, typisk Call of Duty-flerspiller med samtlige modi som spillerskaren har blitt vant med. Likevel er det knapt med konkrete detaljer foreløpig, bortsett fra noen små drypp.

Spillet vil støtte krysspilling på tvers av konsoller og generasjoner, noe som betyr at PlayStation 4-spillere for eksempel kan tevle med Xbox Series X-spillere når den tid kommer.

Bransjen har for lengst lagt sin elsk på såkalte «battle pass»-løsninger for å låse opp utstyr og nivå, og også Black Ops Cold War følger i dette sporet. Nytt er det likevel at progresjonen deles av både flerspillerdelen og Warzone, og man kan beholde opptjente Modern Warfare-skins og gjenstander når man bytter til det nye spillet. Alt er knyttet til samme spillerkonto.

Zombie-modusen er også tilbake, men utover det faktumet at den kommer vet vi ingenting.

Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Black Ops Cold War

LES OGSÅ: Activision lagde ny Call of Duty-trailer som utelater demonstrasjonene på Den himmelske freds plass »

Siste fra forsiden