Trøbbel for Halo-film

20th Century Fox og Universal trekker seg fra filmatiseringen av Bungie-spillet Halo.

Det har nå kommet frem at 20th Century Fox og Universal trekker seg som partnere i filmprosjektet Halo. De to filmselskapene kunngjorde i fjor at de ville samarbeide om å finansiere filmen, som i følge planen skal lanseres til neste sommer.

Det skal være finansielle uenigheter som er grunnen for dette, selv om verken de to filmselskapene eller Microsoft selv har kommet med noen detaljert forklaring om hva som har skjedd. Ryktene vil ha det til at filmens budsjett ser ut til å overstige det som opprinnelig var planen, men dette benektes av en talsmann for produsentene Peter Jackson og Fran Walsh, som har snakket med magasinet Variety.

Microsoft forteller at bruddet mellom dem og de to filmselskapene ikke hindrer arbeidet på filmen i å fortsette, noe som kan bety at de har tenkt å ta en større del av utgiftene selv. Den amerikanske giganten er allerede i samtaler med potensielle partnere som "forstår verdien av Halo-merkevaren og dens appell til kunder verden over".

I en nyhetspost på nettstedet sitt, bekrefter Halo-utvikler Bungie det som har skjedd, men forteller at på tross av dette er de optimistiske, glade og fornøyde. Grunnen til optimismen kan de ikke gå inn på enda, men de skryter uhemmet av det Peter Jacksons Weta Digital og Weta Workshop allerede har laget i forbindelse med preproduksjonen av filmen.

Siste fra forsiden