Activision ut mot Sony

Truer med dropping av PS3 og PSP

Gjør gigantutgiver alvor av truslene?

Activision Blizzard-sjef Robert Kotick har gått ut og truet Sony med at utgiveren muligens dropper å gi ut spill på PlayStation 3 og PSP allerede fra neste år.

Kotick forteller at gevinsten for å utvikle for Sony ikke er så stor som hos konkurrentene.

– Jeg har blitt bekymret for Sony. PS3-en har mistet litt momentum, og de gjør det ikke lett for meg å støtte plattformen. Det er dyrt å utvikle for konsollen, og Wii og Xbox selger rett og slett bedre. Spill gir bedre profitt når de selges på Xbox enn på PlayStation, sier Kotick til The Times.

Løsningen er glassklar:

– De må kutte prisen (på konsollen). Hvis de ikke gjør det vil andelen spillere som har PS3 falle. Hvis vi er realistiske kan det hende vi ikke vil støtte Sony mer. Vi må vurdere om vi skal lage spill i det hele tatt til PS3 og PSP i 2010/2011.

Activision Blizzard er et av få selskaper som går med et solid overskudd i disse vanskelige økonomiske tider, og tjente nesten 200 millioner dollar i årets tre første måneder – mye takket være World of Warcraft.

Sonys kommentar:

– Vi har sunne forretningsforhold med våre utgiverpartnere og jobber nært med dem for å levere den aller beste underholdningsopplevelsen.

Så spørs det om Sony også kommer med et lite priskutt på sin PS3 etter hvert.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden