Besynderlig gåteløsning fra Telltale

Tyggegummi og skumle bondeknøler

Puzzle Agent er Sam & Max-studioets neste prosjekt.

Amerikanske Telltale Games har gjort det godt med sine episodebaserte eventyrspill og er for tiden midt i en ny sesong med de populære politidyrene Sam og Max. I løpet av de siste ukene har det dukket opp hint om et helt nytt prosjekt, og nettsiden til dette mystiske spillet indikerte at det skulle offentliggjøres i morgen.

Telltale har latt enkelte nettsider ta en tidlig kikk på spillet, og både Destructoid og IGN la i slutten av forrige uke opp de første detaljene om snodige Puzzle Agent. Utifra det de har sett virker det som en blanding av Telltales tidligere eventyrspill og gåteløsningsserien Professor Layton.

Hovedpersonene er agent Nelson Tether, den eneste ansatte ved FBIs departement for gåteløsning. Han blir sendt til den lille bygda Scoggins i staten Minnesota for å finne ut hvorfor den lokale viskelærfabrikken ble stengt. Nelson må vandre rundt og snakker med folk for å oppklare saken mens han stadig blir avbrutt av oppgaver som må løses.

Et nokså søkt oppsett med andre ord, og gåteløsningen skal visstnok matche det. En av gåtene går for eksempel ut på å dedusere hvem som vant det lokale mesterskapet i håndbak for kvinner ved å høre vitnemålene til deltagerne. Som i Professor Layton kan du også få hint hvis du står fast.

Puzzle Agent skal slippes på PC, Mac, iPhone, iPad og Wii i løpet av sommeren. Foreløpig dreier det seg kun om en testepisode, en del av Telltales nye Pilot Program. Gjennom dette skal de teste konsepter som er litt særere enn de vanlige spillene deres, og hvis en test gjør det bra vanker det en full sesong.

Tidligere Telltale-ansatt Graham Annable står for den spesielle tegneseriegrafikken i Puzzle Agent. Eksempler på denne stilen finner du på Annables YouTube-side.

Siste fra forsiden