Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade

Ubisoft beklager omstridt Assassin's Creed Odyssey-utvidelse

– Dette har vært en lærerik opplevelse for oss.

Ubisoft

For en snau uke siden lanserte Ubisoft det andre kapittelet i Assassin's Creed Odyssey-utvidelsen Legacy of the First Blade. Shadow Heritage fortsetter historien om Darius – den aller første personen som brukte snikmordervåpenet «hidden blade» – men etter en god mottakelse av det første kapittelet har del to skapt stor debatt.

Merk: Artikkelen inneholder historieavsløringer for Assassin's Creed Odyssey og Legacy of the First Blade.

Fans var ikke spesielt fornøyde med historien i Shadow Heritage.
Ubisoft

Mot siste del av Shadow Heritage-kapittelet innleder spillerfiguren, enten man er Kassandra eller Alexios, et forhold med en figur av motsatt kjønn.

Hvorvidt man velger å godta forholdet eller ikke spiller i grunnen ingen rolle, da resultatet uansett blir det samme: de to lager et barn sammen, og det eneste du får bestemme er hvorvidt barnet er et produkt av kjærlighet eller kun et ønske om å formere seg.

Etter hvert som spillere kom seg gjennom kapittelet, begynte kritikken å renne inn. Helt siden kunngjøringen av Odyssey i 2018 hadde Ubisoft nemlig lovet at spillere selv skulle få velge å innlede både heterofile og homofile forhold, og at ingen ville tvinges inn i en situasjon de ikke var komfortable med. Nå opplevde mange at valgene deres fra hovedspillet ble ignorert, og fans anklaget Ubisoft for å ha brutt sine løfter.

Noen dager etter lanseringen kom spillets kreative leder, Jonathan Dumont, på banen for å kommentere saken. I et innlegg på spillets offisielle forum forklarte Dumont at poenget med forholdet var å forklare hvordan spillerfigurens stamtre hadde varige innvirkninger på Assassin-ordenen.

Etter å ha sett fansens reaksjon innrømmet han imidlertid at utviklerteamet hadde bommet, og han beklaget overfor skuffede fans. Tross kritikken vil ikke Ubisoft endre på Shadow Heritage, men Dumont forteller at det vil bli mulig å bryte forholdet i tredje del av Legacy of the First Blade, som etter planen kommer ut i mars.

– Dette har vært en lærerik opplevelse for oss. Å se hvor knyttet dere er til Kassandra og Alexios er en ydmyk opplevelse, og å vite at vi skuffet dere er ikke noe vi tar lett på. Vi skal bli flinkere og vil passe på at spillervalg fra Assassin's Creed Odyssey videreføres til tilleggsinnholdet slik at dere kan være tro til figuren dere har valgt å spille som, fortalte Dumont.

Vi likte forøvrig Assassin's Creed Odyssey veldig godt »

Siste fra forsiden