Ubisoft - Tom Clancy's Elite Squad

Ubisoft fjerner Black Lives Matter-lignende logo fra mobilspill

Ble brukt som symbol på onde makter i Tom Clancy's Elite Squad.

Ubisoft

Ubisoft har tatt til Twitter for å beklage «ufølsomt og skadelig» innhold i det nye mobilspillet Tom Clancy's Elite Squad. Beklagelsen følger krass kritikk mot spillets bruk av en logo som er til forveksling lik Black Lives Matter-bevegelsens logo, og nå varsler utvikleren endringer.

– Planlegger terroristangrep

Mange reagerte på dette klippet fra Tom Clancy's Elite Squad. (Video: Mikko Tenhunen)

I Elite Squad kjemper man mot Umbra, en ondsinnet organisasjon hvis logo er en svart knyttneve – nærmest identisk med symbolet på Black Lives Matter-bevegelsen. Mange reagerte på det tilsynelatende klønete plagieringsforsøket, men beskrivelsen av Umbra satte også av en del varsellamper.

Spillet beskriver Umbra som terrorister som har som mål å lage kaos og styrte regjeringer. Det er ganske nærme høyreradikale konspirasjonsteorier om hva Black Lives Matter-bevegelsen driver med, og sammen med logobruken fremsto det hele som svært grumsete.

Etter noen dager med kritikk og tøffe spørsmål i sosiale medier kom omsider svaret fra Ubisoft og nå skal logoen bort.

– Bildene som dukker opp i åpningssekvensen til Tom Clancy's Elite Squad av en hevet knyttneve var ufølsomme og skadelige, både med tanke på inklusivitet og måten den ble fremstilt. Vi har lyttet til og setter pris på spillerne og andre som har gjort oss oppmerksomme på dette, og vi beklager, skriver Ubisoft.

Logoen lukes ut i en ny oppdatering for spillet, som rulles ut 1. september for Android og så snart som mulig for iOS.

LES OGSÅ: Assassin's Creed Odyssey-teamet ville ha Kassandra som eneste spillbare figur – Ubisoft-ledelsen sa nei »

Siste fra forsiden