Ubisoft har lagt planer for 20 år til med Assassin's Creed

Serien tar neppe slutt med det første.

Ubisoft

Er du en av de som har gleda deg til snikmyrding i en eller annen historisk setting hver eneste bidige høst de siste seks årene, har vi noen gode nyheter. I en livestream onsdag fortalte forfatter Darby McDevitt at han har skrevet hundrevis av år med forhistorie øremerket Assassin's Creed-serien. Dette melder Eurogamer.

Forbered deg på å gjøre mer av dette….

– Vi har skapt 500, 600, 700 år med historie som vi håper at vi vil kunne fordele ut over de neste 10 til 20 årene, eller hvor lenge vi nå holder på, forteller han.

Helt klart en imponerende bragd, og også nesten en selvfølge, så lenge serien fortsetter å selge så bra som den gjør.

Assassin's Creed IV: Back Flag har solgt over 11 millioner kopier, mens fjorårets tospann Assassin's Creed Unity på Xbox One og PlayStation 4, samt Assassin's Creed Rogue på PlayStation 3 og Xbox 360 har solgt over ti millioner sammenlagt. Ubisoft har med andre ord ingen god grunn til å slutte å pøse ut Assassin's Creed-spill hver høst.

Har laget en omfattende bakhistorie

… og dette.

McDevitt har vært med som skribent for serien lenge, og var hovedforfatter på både Assassin's Creed IV: Black Flag og Assassin's Creed: Revelations. Hans første mlte med serien var likevel PlayStation Portable.spillet Assassin's Creed: Bloodlines i 2009.

I livestreamen snakker han blant annet om bakgrunnshistorien til de mystiske forfedrene i serien. Vi har fått små glimt av «Those Wh Came Before» i flere spill nå, men vet veldig lite. McDevitt vet derimot mye mer.

– Jeg har jobbet de siste to årene med de andre forfatterne for å lage et stort dokument om den første sivilisasjonen. Slik jeg ser det er det har det vært to måter å tilnærme seg dette på. Du kan alltids gjøre de veldig mystiske, uten å gå under overflaten. På ett tidspunkt i spillet kom du til et punkt der du skjønte at de var ekte, så hvorfor ikke gå den andre veien og behandle de som faktisk historie, spør forfatteren.

Dette skal ha vært et sideprosjekt fra forfatternes side, men har utviklet seg til en slags grunnstamme for fremtidige spill. Vi får sikkert vite mer om dette fremover, så lenge serien fortsetter å være en av spillmediets største serier.

Fikk du med deg alle problemene i seriens storinnslag i fjor høst?
Assassin's Creed Unity hadde en god del tekniske problemer »

Siste fra forsiden