Trackmania

Ubisoft oppklarer abonnementsforvirring rundt Trackmania

– Ja, det er et abonnement, men det er ikke poenget.

Ubisoft

I helgen ble det full baluba i Trackmania-miljøet, etter at Ubisoft la ut finansieringsmodellen for sitt nye Trackmania-spill.

For å få tilgang på enkelte funksjoner må spillere betale et årlig beløp, noe enkelte ikke var spesielt imponert over. Bråket startet imidlertid da en talsperson for utvikler Ubisoft Nadeo hevdet at dette ikke var å regne som et «abonnement», selv om man altså betaler for tilgang på en tjeneste i en begrenset periode.

– Jo, det er et abonnement

Trackmania-spillere må betale et årlig beløp for tilgang på enkelte tjenester.
Ubisoft

Etter en rekke hissige diskusjoner på diverse nettfora, tok Ubisoft Nadeo-sjef Florent «Hylis» Castelnérac til Twitter for å dele sitt syn på saken. I en lengre melding erkjenner han at det faktisk er snakk om en abonnementsløsning, men at det ikke er poenget.

Som Castelnérac påpeker var det opprinnelige spørsmålet hvorfor fans ikke bare kan kjøpe spillet og beholde det for alltid. Han forklarer at målet var å gi spillere en lav terskel for å oppleve hele spillet, samtidig som teamet får midler til å bygge videre på en samlet Trackmania-opplevelse.

– Jeg synes det er bedre enn å hele tiden lage oppfølgere til Trackmania, fordi da kan vi lettere rette oss etter hva spillerne vil ha. Ved å lage nye spill bare for å tjene mer penger kan du ende opp med å lage ting som er lettere å markedsføre enn hva som faktisk er interessant for kjernefansen.

Tror spillere flest slutter innen et år

Videre poengterer Castelnérac at de fleste spillerne neppe vil holde ut et helt år uansett. Dermed får de bedre valuta for pengene om de for eksempel betaler ti dollar for ett år med Standard-tilgang enn om de betaler en større sum for «evig tilgang» – noe teamet ikke engang kan love at er mulig å levere.

Det var med med dette som bakgrunn at Ubisoft Nadeo landet på den valgte modellen, som altså er et abonnement – også i Ubisofts øyne.

Standard-tilgang på Trackmania koster rundt en hundrelapp i året, og gir deg 365 «Track of the day»-baner samt full tilgang på spillets banebyggeverktøy. Alternativt kan du betale omtrent 300 kroner for et år med Club-tilgang – eller 600 kroner for tre år – med turneringer og annet for spillere å delta i.

De som heller vil spille gratis kan gjøre det, med 25 baner for både en- og flerspiller som roteres ut hvert kvartal. Spillere som avbryter abonnementet sitt får beholde alle banene de har låst opp – totalt 465 i løpet av spillets første år.

Trackmania lanseres 1. juli og kommer i første omgang kun til PC.

Vi fikk nylig prøve det kommende racingspillet.
– Nye Trackmania er skikkelig nostalgisk racingmoro »

Les også
Anmeldelse: Trackmania

Siste fra forsiden