Splinter Cell

Ubisoft-sjefen mener det er for mye press knyttet til et nytt Splinter Cell-spill

– Noen av teamene våre har vært engstelige for å jobbe med serien.

Illustrasjonsbilde fra Splinter Cell Blacklist.
Ubisoft

22. august 2019 markerer seks år siden sist vi fikk et nytt Splinter Cell-spill. Det foreløpig siste innslaget – Splinter Cell: Blacklist – stort sett godt mottatt av både fans og anmeldere, men så tok visa brått slutt.

Sam Fisher dukket opp i Ghost Recon Wildlands, som del av en gratisutvidelse for spillet.
Ubisoft

Les også: Herlig snikemoro i skoene til Sam Fisher »

Samtidig har det ikke skortet på rykter og hint om nye eventyr for helten Sam Fisher, både fra uoffisielle kanaler og fra utvikleren selv. Ifølge Ubisoft-sjef Yves Guillemot har det imidlertid bygget seg opp mye press på serien, og selskapet skal ha blitt bekymret for hva som er riktig vei videre.

– Mye press fra fansen

I et ferskt intervju med IGN fortalte Guillemot at målet som spillutvikler alltid er å by på noe nytt fra gang til gang. Det blir imidlertid ikke alltid godt mottatt, og Ubisofts nåværende situasjon stammer visstnok fra fansens reaksjoner på Splinter Cell: Blacklist.

– Når du lager et spill må du sørge for at du introduserer noe som er annerledes nok fra det du gjorde før. Sist gang vi laget et Splinter Cell-spill, hadde vi mye press fra fans som sa «ikke forandre på dette, ikke gjør ditt, ikke gjør datt». Så noen av teamene våre har vært engstelige for å jobbe med serien.

Videre erkjente sjefen at Ubisoft hadde tatt et valg om å fokusere på andre, mer fremadstormende serier – som for eksempel Assassin's Creed. Guillemot forsikret imidlertid om at det er folk som passer på Splinter Cell-merket, og hintet om at vi kanskje får se noe snart selv om han ikke ville avsløre noe konkret.

Nå vet vi kanskje hva det neste Assassin's Creed-spillet skal handle om.
Ifølge flere kilder skal det ta plass i vikingtiden »

Siste fra forsiden