Feature

Ukens nettutgivelser

Her er nyutgivelsene du kan kose deg med i helgen.

Hver fredag samler vi ukens digitalt distribuerte utgivelser i en stor oppsummeringsartikkel. Denne uken har vi blant annet fått Ghostbusters-spill og romskip-MMO. Her er ukens spill:

Wii og DSi

For Wii har det nok en gang vært en litt kjedelig uke. Vi har fått to utgivelser, og begge er nok tekt for et yngre publikum enn dem som leser «ukens nettutgivelser» på Gamer.no. Successfully Learning Mathematics Year 4 hjelper barna å lære matte, mens Where's Wally? The Fantastic Journey Travel Pack 1 er et spill hvor du må finne den irriterende Willy-fyren med stripegenser og briller.

Successfully Learning Mathematics Year 4 (Wii).

DSi har fått tre utgivelser. Dancing Academy er et rytmeactionspill hvor du får danse til låter av Madonna, ATC, The Rasmus og flere. Simply Minesweeper er en versjon av det vanedannende Minesveiper-spillet, som du har fått gratis med Windows-installasjonen din. DodoGo! Robo er et plattform/hjernetrimspill der du spiller et robot-egg som må samle ikoner fra omgivelsene.

Swarm (Xbox 360).

Xbox 360

Forrige uke var helt elendig for norske Xbox Live Arcade-brukere, men denne uken er sannsynligvis en god del bedre. Vi har nemlig fått to nye spill denne uken. Først ut er Swarm, hvor du får kontroll over femti blå idioter, som må ledes gjennom en serie miljøer fulle av overdrevne feller. Målet er å redde DNA-en deres ved å sikre at minst én av dem overlever. Spillet beskrives som et action/plattformspill, men husk at du styrer alle swarmittene samtidig. Spillet kommer snart til PS3.

Ghostbusters: Sanctum of Slime (Xbox 360 og PC).

Spill nummer to er Ghostbusters: Sanctum of Slime, som også er lansert for PC. Dette er et actionspill hvor handlingen sees ovenfra, og hvor fokus er på samarbeid. Spillet følger fire ferskinger i spøkelsesjaktfaget (altså ikke Venkman og gjengen fra filmene), som må kjempe seg gjennom et spøkelsesinfisert New York og ta knekken på en eller annen spektral drittsekk ved navn Dumazu the Destroyer. Handlingen foregår i kloakksystemer, på kirkegårder og raserte bygater.

Hard Corps: Uprising (Xbox 360 og PS3).

PlayStation Network

Først ut på PS3 er Hard Corps: Uprising, et arkadeactionspill inspirert av den klassiske Contra-serien. Du skal skyte deg gjennom åtte brett og nedkjempe digre sjefer alene eller sammen med en kompis. I god, gammel arkadeånd tåler du bare ett treff før du går i bakken. Spillet skal også by på en alternativ spillmodus hvor du tåler litt ekstra juling for folk som syns det er urimelig å tape etter bare en fulltreffer. Spillet kom til 360 tidligere i år.

Strong Bad's Cool Game for Attractive People (Wii, PC og PS3).

PS3-folket har også fått Strong Bad's Cool Game for Attractive People. Dette er en samling fem episodebaserte eventyrspill hvor handlingen foregår i universet kjent fra internettfenomenet Homestar Runner. Spillene kom opprinnelig til PC og Wii. Episodene kjøpes i samme pakke, men kan lastes ned individuelt.

Touch Racing Nitro (Mobil, PSP og PS3).

«Minis»-tjenesten fortsetter å få spill som tidligere har kommet ut på mobile plattformer. Denne uken har vi Touch Racing Nitro, som er ute på iFormatene, Android og Samsung-systemer. Dette er et racingspill hvor handingen sees ovenfra. Spillet er ute på PSP og PS3. Det samme er PlayStation 1-klassikeren Resident Evil Director’s Cut, hvor du må overleve kampen mot zombier og vanskelige kameravinkler.

Hele ukens oppdatering kan du sjekke på PlayStation-bloggen.

Purify Puzzle (PC).

PC og Mac

Som nevnt i Xbox 360-delen er Ghostbusters: Sanctum of Slimeogså tilgjengeligpå PC.

Purify Puzzle er et raskt og hektisk hjernetrimspill i samme gate som Tetris, Puyo Pop og Columns, hvor du får kjempe deg gjennom 30 nivåer fulle av fargerike, mentale utfordringer i enspillermodus eller spille mot en annen enten lokalt eller over nettet.

Black Prophecy (PC).

MMO-spillet Black Prophecy er gratis å laste ned, men utviklerne har nok lagt inn noen muligheter for å bruke penger. Spillet foregår i verdensrommet, og fokuserer på actionfylt kamp mellom spillere. Selv om det kanskje ser litt ut som Eve Online på skjermbildene, er det langt mer fokusert på romkamp, og du får direkte kontroll over romskipet ditt (spillet støtter forøvrig bruk av joystick). Vi loves også en spennende historie og massevis av sosiale muligheter (ulike klaner kan for eksempel bygge sine egne romstasjoner, som de kan bruke som baser for operasjonene sine i spillets univers).

UfoPilot: Astro-Creeps Elite (PC).

Mer action i rommet får vi i UfoPilot: Astro-Creeps Elite. Dette actionspillet er inspirert av Asteroids, og målet er å renske galaksen for Astro-Creeps én gang for alle. Spillet skilter blant annet med syv forskjellige oppgraderinger, som kan kombineres på unike måter. Utviklerne har også lagt inn nettbaserte topplister, og muligheten til å dele repriser med andre. Spillet er på BeamDog-portalen, som ser ut til å være et interessant alternativ til portaler som Steam og GamersGate.

Dino Run SE (PC, Mac og Linux).

Liker du dinosaurer? Hva med retropikselkunst? Hvis du svarer ja på begge spørsmål, kan du ta en titt på Dino Run SE. Dette er en oppgradert versjon av nettleserklassikeren Dino Run, og selges til PC, Mac og Linux. Blant nyhetene finner vi flere nye flerspillerkart, og muligheten til å spille på eksklusive servere for å slippe unna gratisbråkmakerne. Målet i spillet er, som vanlig, å hjelpe raptoren din å rømme fra eksplosjonen etter et meteornedslag.

Slot Quest: The Vampire Lord (PC).

Slot Quest: The Vampire Lord er en litt merkelig kombinasjon av enarmet banditt og minispill, hvor målet er å ta knekken på en ond vampyr (også tilgjengeli hos GameStreamer.

Gothic 3: Forsaken Gods (PC).

Vi kan også ta med at JoWooD har lansert en oppgradert versjon av Gothic 3: Forsaken Gods. Den frittstående Gothic 3-utvidelsen fikk opprinnelig slakt, men nyversjonen skilter med «fullstendig revidert spill- og kampsystem», oppgradert grafikk og mange andre nyheter.

Til slutt litt nostalgi: Rollespillet Might & Magic VIII har dukket opp på Good Old Games.

Gratisutgivelser

A.R.C. Squadron er et futuristisk flyspill der du får fly rundt i lekre miljøer og skyte ned spillere fra hele verden. Utviklerne har nå lansert en gratis alfa-versjon som du kan teste. Spillet bruker Unreal Engine 3. For øyeblikket mangler en «server browser», men du kan finne folk å spille mot på følgende adresse: 70.166.15.133.

A.R.C. Squadron (PC).

Er du heller ute etter litt hjernetrim, kan du teste Picma Squared. Dette er en slags blanding av Minesveiper og Picross, og målet er å avdekke bildet bak rutenettet ved å følge noen enkle regler. Spillet har 48 gratisnøtter, og hvis du blir helt hektet kan du kjøpe tilgang på over 1000 ekstra nøtter.

Pica Pic (Web).

Er du i det nostalgiske hjørnet bør du sjekke Pica Pic, et nettsted hvor du får kose deg med en haug mer eller mindre klassiske håndholdte spill, av typen Game & Watch og så videre. Det spørs hvor lenge nettstedet får være i fred for industriens alltid like overivrige advokater, så hvis du vil teste det bør du nok gjøre det nå (og hvis skaperen av nettstedet mot formodning leser dette: Hvor er Mario Bros?).

Ingen «ukens nettutgivelser»-sak er komplett uten en lenke til forrige ukes «ukens nettutgivelser»-sak.

Siste fra forsiden