Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken får vi Mad Max-aktige bilkamper og et gjensyn med Bionic Commando.

Hei og hopp. Siden den nye reklameboksen til høyre klusser til den tradisjonelle layouten hos disse sakene, begynner vi nå med Wii og DSi i stedet for Xbox 360. Det er fordi Xbox 360 kun har ett spill, og spillets bilde derfor hadde havnet langt nede på neste seksjon.

Wii og DSi

På Wii har vi fått Pucca's Kisses Game, hvor du får rollen som den elskovssyke Pucca. Hun ønsker å kysse prinsen Garu, som på sin side ikke ønsker å ha noe med henne å gjøre. Du må hjelpe henne å overkomme hindrene og lete opp Garu slik at hun kan få kysset ham (seksuell trakassering i spillformat?) i dette todimensjonale plattform/actionspillet.

Pucca's Kissing Game (Wii).

Wii har også fått en Virtual Console-utgivelse, nemlig 2D-actionspillet SCAT: Special Cybernetic Attack Team. Dette kom opprinnelig til NES.

DSi har fått fire nye spill. Animal Boxing er et tredimensjonalt boksespill der handlingen sees fra øynene til figuren din. Her må du slåss mot alt fra krokodiller til hester og pandabjørner. Digger Dan & Kaboom ser ut til å være et Boulder Dash-aktig spill hvor du må redde jordekornet ditt fra underjordiske huler (mens du plukker med deg alle diamantene du kan finne). Glory Days Tactical Defense er noe så uvanlig (på dette formatet) som et tredimensjonalt sanntidsstrategispill. Sist ut er Gold Fever, et Bejeweled-aktig hjernetrimspill med gullgravertema.

Bionic Commando Rearmed 2 (PS3 og Xbox 360).

Xbox 360

Bionic Commando Rearmed 2 er den eneste utgivelsen på Microsofts boks, og spillet har også kommet ut til PlayStation 3. I dette todimensjonale plattformspillet (med 3D-grafikk) får vi nok en gang ikle oss drakten til supersoldaten Nathan Spencer, som har en bionisk arm han kan bruke både som slengtau, vinsj og angrepsvåpen. Denne gangen har han også fått noe så usannsynlig som evnen til å hoppe, slik andre plattformhelter kan.

X-Men Arcade (PS3 og Xbox 360).

PlayStation 3 og PSP

Bionic Commando Rearmed 2 har som sagt også kommet ut til PS3. Konsollen har også fått X-Men Arcade, en trofast overføring av Konamis arkadespill fra 1992. Slå deg gjennom sideskrollende miljøer fulle av fiender og superskurker som en av heltene fra det populære universet. Dette spillet kom til Xbox 360 i desember.

Twin Blades (PSP, PS3 og mobil).

For nostalgiske PSP og PS3-eiere har vi PSX-utgivelsen Crash Bandicoot 2. To «minis»-spill har vi også fått. Først ut er MOZOX Space Salvager, et skrollende romskytespill (i «shmup»-sjangeren) hvor du kan velge å se handlingen fra bak romskipet ditt eller fra siden. Spill nummer to er Twin Blades (som allerede er tilgjengelig for en rekke telefonformater). Dette er et sideskrollende 2D-actionspill der du kutte, skyte og kaste magi gjennom håndtegnede nivåer fulle av zombier og andre monstre. Sjekk hele oppdateringen hos Sony.

Crasher (PC).

PC

På PC starter vi med Crasher, som har blitt lansert på Steam. Crasher er et flerspillerspill hvor hver spiller får kontroll over et tungt pansret og bevæpnet kjøretøy. Handlingen foregår i store arenaer, hvor spillerne deles inn i to lag (hvert med opp mot fem spillere). Målet er selvsagt å forvandle motstandernes biler til skrapmetall. Spillet finner sted i post-apokalyptiske miljøer. Utviklerne lover massevis av eksplosiv action, samt integrerte rollespillelementer. Vi får for eksempel svært ulike klasser å velge mellom, samt en haug av våpen og andre gjenstander vi kan utstyre kjøretøyene våre med.

WTF?! (PC).

Steam har også fått Who's That Flying?!. Dette er et sideskrollende romskytespill der du må redde jorden fra invaderende monstre fra det ytre rom. WTF?! skilter med 15 nivåer i historiemodus, store «boss»-kamper og 11 forskjellige typer fiender.

Castle Vox (PC og Mac).

Så, litt lettbeint strategi. Castle Vox er et brettspillinspirert spill der målet er å ta kontroll over alle slottene til motstanderne. Du kan prøve deg på historiske slag, kjempe om makten i geometriske omgivelser eller rett og slett prøve å oppnå totalt verdensherredømme. Spillet skilter med tonnevis av scenarier, og muligheten til å designe dine egne. Castle Vox er ute for både Mac og PC.

JamParty: Remixed (PC).

Musikkspillet JamParty: Remixed lar deg kontrollere et band og manipulere musikken ved hjelp av musen og tastaturet – eller en gitarkontroller, hvis du har en tilgjengelig. Utviklerne lover en unik vri på musikkspillsjangeren, og inkluderer også en modus hvor du bare kan leke deg så mye du vil (og lagre låtene dine i mp3-format). Mens du holder på kan du også risikere å lære litt.

Mishap 2 (PC).

Vi tar også med Mishap 2: An Intentional Haunting, som har fått samlerutgave på Steam og Impulse. Her må du lete etter skjulte objekter i et spøkelseshus. Du kan også prøve å bli journalist, i A Girl in the City.

Som vanlig sveiper vi innom GOG, og tar med at de har lansert eventyrspillet Return to Zork, som opprinnelig kom ut på den tiden man fortsatt lot seg imponere av lagringskapasiteten til en CD. Og mens vi er i det nostalgiske hjørnet tar vi med Sword of Fargoal Legends, som er på MacStore. Dette er en nyversjon av en eldgammel rollespillklassiker som opprinnelig kom Commodore PET (pappaen til C64).

Wind & Water (PC, Dreamcast og GP32).

Gratisutgivelser

Hvis du valgte akkurat denne uken for ditt store «gi bort alt jeg eier til scientologikirken»-prosjekt, er du en idiot. Men når det er sagt, har vi du i alle fall fått mange gode spill som du kan laste ned helt gratis. Vi starter med hjernetrimmeren Wind & Water, som tidligere har blitt lansert for GP32 og Dreamcast. Her må kombinere blokker for harde livet, og den rollespillinspirerte enspillerkampanjen skilter med cirka 30 timers innhold. Spillet er gratis, men om du betaler ti dollar vil utviklerne lage en skreddersydd avatar for deg til spillet.

Mr. Smoozles Goes Nutso (PC).

Mr. Smoozles Goes Nutso er et arkadeeventyr hvor du får rollen som katten Ed, som må redde vennene sine fra en gruppe slemme romvesener som planlegger å ta over (og/eller ødelegge) verden. For å gjøre det hele litt mer vrient, har de fæle fysakkene fra det ytre rom zappet Eds venn, Mr. Smoozles, som nå har blitt fullstendig gal - og svært voldelig. Spillet kommer fra Revolution-veteran Steve Ince, og er nå gratis (tidligere måtte du betale for moroa).

Litt gratismoro for Mac-eiere har vi også: Desktop Dungeons, en herlig blanding av «roguelike»-rollespill og hjernetrim, har blitt lansert på formatet. Det finnes allerede til Windows, så ingen må føle seg utelatt her.

Conway's Inferno (web).

Så, noen nettleserspill. A Mother in Festerwood omhandler det alle mødre som bor i skoger fulle av monstre må forholde seg til, nemlig hvordan man forsøker å oppdra barnet sitt slik at det ikke ender opp som monstermat ved første anledning.

De ultrasjarmerende Grow-spillene har mange tilhengere, og nå har vi fått et nytt. Grow Cannon handler om å vekke en sovende kjempe ved hjelp av en kanon.

Conway's Inferno er en artig vri på det gamle «spillet» Life. Her må du utrydde menneskeheten ved hjelp av zombier og flammer, som oppfører seg litt som cellene i Life.

Vi avslutter med en mystisk lenke.

Siste fra forsiden