Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken kan du leke alt fra magisk fe til massør.

Det kommer så mange spill for tiden at det er helt umulig å få med seg alt det man egentlig ønsker å prøve (med mindre man er en slik kjedelig fyr som bare spiller Call of Duty og FIFA, da). Denne uken kompliseres spillhverdagen ytterligere, med nok et lass med spillutgivelser.

The Undergarden (Xbox 360 og PC).

Xbox 360

Microsofts konsoll har hatt nok en sterk uke, med tre forskjellige spillutgivelser. Den første av dem er The Undergarden, som også er ute på PC. I Her må du utforske vakre huler fulle av merkelige livsformer, intrikate nøtter og skjulte hemmeligheter. Du kan utforske spillets 20 vakre hulesystemer alene eller sammen med en venn. Selv om du vil møte mange uvennlige vesener på din vei gjennom hulesystemene, er spillet ikke-voldelig. Du må med andre ord finne mer kreative løsninger enn å bruke våpen.

Faery: Legends of Avalon (Xbox 360).

Så har vi Faery: Legends of Avalon. Dette er et fantasirollespill hvor du skal spille som noen av de fagrere skapningene fra fantasiens verden, nærmere bestemt feer og alver. Som vanlig i rollespill dreier det seg om en episk reise hvor du må samle allierte og bekjempe slemme folk. I dette tilfellet er problemet at kongedømet Avalon råtner innenfra, og det er din oppgave å finne ut hvorfor og få satt en stoppe for det. Rent mekanisk skal Faery by på turbaserte kamper og gi deg muligheten til å bestemme hvordan spillfiguren din skal utvikle seg. Spillet er også planlagt utgitt til PC og PS3.

Guwange (Xbox 360).

Siste utgivelse for Xbox 360 er Guwange. Dette er et japansk skrollende skytespill i «bullet hell»-sjangeren, noe som betyr at det handler mer om å unngå å bli truffet av fiendens millioner av kuler enn å sikte og skyte selv. Som seg hør og bør i denne sjangeren er det beinhardt, men for å gjøre det litt lettere kan du spille det i samarbeidsmodus med en venn (dessuten har utviklerne gitt deg mulighet til å velge evig liv, hvis du blir lei av å forsøke å fullføre spillet på ærlig vis).

Vi tar også med Game Room-spillene Super Football, Miniature Golf, Human Cannonball og Golf, for Atari 2600 (disse er som vanlig også ute på PC-versjonen av Game Room).

Crescent Pale Mist (PS3).

PlayStation Network

PS3 har fått det japanske Crescent Pale Mist, og i likhet med Guwange for 360 er dette et spill med klare «bullet hell»-tendenser. Her spiller du magikeren Yunou som må kjempe seg gjennom sideskrollende miljøer fulle av overnaturlige fiender. Spillet skilter med seks utfordrende nivåer, fargerik grafikk og en «engasjerende historie».

Jewel Keepers (PS3 og PSP).

Så har vi tre «minis»-spill, for PSP og PS3. I 3,2,1…SuperCrash! spiller du en fyr som løper på en vei full av murvegger. Alle veggene har et personformet hull i seg, som du må løpe gjennom – men husk å hold armer og bein i riktig posisjon. Jewel Keepers: Easter Island er en Bejeweled-klone med Påskeøy-tema. Fort Commander II: Counterattack er et strategispill der du må sende ulike typer soldater mot fienden for å ødelegge tårnet deres, mens de forsøker å gjøre det samme mot deg.

Sony har også relansert PSX-rollespillet Grandia for PSP og PS3. Hele ukens PSN-oppdatering finner du på bloggen deres.

Enjoy Your Massage! (Wii).

Wii og DSi

Sære spillkonsepter er ikke akkurat uvanlige på Nintendos plattformer, og nå har den japanske giganten lansert nok et merkelig spill på WiiWare. Det heter Enjoy Your Massage!, og gir deg rollen som massør. Seks stressede kunder trenger hjelp fra dine magiske hender, og om du roter det til får du sparken.

Cruise Party (Wii).

WiiWare har også fått Cruise Party, en samling minispill med gamblingfokus. Spillene er Slot Machine, Roulette, Blackjack og Video Poker. Ukens Virtual Console-lansering er Spin Master, et sideskrollende actionspill som opprinnelig kom til Neo Geo.

Robot Rescue (DSi).

De etablerte forskerne vil ha oss til å tro at mennesker og dinosaurer aldri har eksistert sammen, men takket være spill vet vi at dette bare er tull. I sanntidsstrategispillet Legendary Wars T-Rex Rumble for DSiWare må en gruppe hulemennesker bekjempe farlige dinosaurer, inkludert kongen av dem alle, Tyrannosaurus Rex. Ukens andre DSiWare-spill er Robot Rescue, et hjernetrimspill der du må redde roboter fra 45 farefylte nivåer. Problemet? Du styrer alle robotene samtidig, så hvis du vil sende én robot mot venstre vil alle de andre også gå mot venstre.

Alternativa (PC).

PC

Først minner vi om The Undergarden, som er beskrevet i 360-delen. Det kan kjøpes på Steam, fra Atari, via Impulse, gjennom Direct2Drive og hos GamersGate.

Pek-og-klikk-eventyret Alternativa foregår i en dyster fremtid der menneskeheten lider under diktatur og tyrrani. Spillet følger fire personer, med mer eller mindre uavhengige historier som du får oppleve. Utviklerne lover massevis av nøtter, flotte bakgrunner, interaktive dialoger og to vanskelighetsgrader.

Epoch Wars (PC).

Så har vi Epoch Wars, et raskt sanntidsstrategispill hvor du må lede en gruppe soldater med ulike typer egenskaper. Spillet fokuserer på kriging, og du slipper å sanke ressurser og så videre. Utviklerne skryter av et enkelt gameplay, unike enheter, en enspillerkampanje med ti nivåer og flerspillermuligheter for opp til fire spillere samtidig.

BattleDex (PC).

Mer strategi får vi i BattleDex (som har dukket opp på Impulse, GamersGate og Direct2Drive). Dette er et turbasert strategispill med et samlekortelement, hvor du må sette sammen en styrke bestående av ulike typer enheter, og bruke dem for å banke andre spillere på nettet. Spillet har også kampanjer for enspiller og samarbeidsspill.

Vi tar også med noen mindre utgivelser. A Magnetic Adventure er et hjernetrimspill der magnetisme står i fokus. Her må du reparere klokker, åpne safer og løse massevis av nøtter ved hjelp av fysikkens lover. Racer's Island: Crazy Arenas og Racer's Island: Crazy Racers er to arkaderacingspill som opprinnelig kom til Wii. Crazy Racers er et rimelig standard racingspill (med våpen), mens Crazy Arenas inneholder en rekke minispill (som bilishockey).

Chrono Rage (PC).

Good Intentions er et historiefokusert sideskrollende actioneventyr satt til 1600-tallets Frankrike (tenk De Tre Musketerer). Du må redde kongen fra et ondsinnet komplott. Chrono Rage er noe helt annet, et hektisk skytespill hvor du styrer et lite romskip som blir angrepet fra alle kanter. Du har imidlertid et lite fortrinn som ikke fiendene har, nemlig at du kan manipulere tiden.

Word War III (PC).

Til slutt: Word War III er kanskje ikke helt nytt, men jeg tar det med likevel, siden det tydeligvis ble glemt da det først kom. Dette er et strategispill der du må bygge en base, og hvor hver bygning både har en spesifikk funksjon, og representerer en bokstav (et solkraftverk representerer for eksempel en s). Bygningene må bygges slik at de skaper ord (som i et kryssord).

Octodad (PC).

Gratisutgivelser

I Octodad er hovedpersonen en «kjærlig far, hengiven mann og hemmelig blekksprut». Nøyaktig hva som har skjedd er jeg usikker på, men du spiller altså en blekksprut kledd i menneskeklær, som må forsøke å komme gjennom hverdagen som familiefar. Det blir imidlertid ikke lett, for blekksprutens mange armer må nemlig kontrolleres individuelt.

Maze of Space (PC).

Maze of Space er en artig liten «dungeoncrawler» med en unik visuell stil. Det blander nemlig retroaktig pixelkunst med et håndmalt utseende.

Et annet spill som kan skilte med «unik» grafikk er Dwarf Fortress, som nylig fikk en ny versjon. Denne har blant annet implementert en haug av forbedringer i eventyrmodusen, og de av oss som fortsatt ikke tør å ta spranget inn i dette vanvittige spillet kan i alle fall kose oss med en feltrapport fra den nyeste utgaven.

A Fistful of Cows (PC).

Så har vi A Fistful of Cows, et actionspill laget av noen spanske studenter. Her må du løpe rundt i en fargerik cowboyverden og bekjempe invaderende fiender fra det ytre rom (før de får operert på alle kuene, antakeligvis).

Sist ut er et lite flash-spill. Chaos Invaders minner i utgangspunktet om Space Invaders, men det er ikke skytingen som er sentralt her. I stedet fanger du opp dine beskutte fiender, og sender dem tilbake dit de kom fra (slik at de ødelegger vennene sine i samme slengen).

Det var alt vi hadde i dag, men forrige ukes artikkel har tonnevis av spill du sikkert ikke har fått tid til å sjekke enda.

Siste fra forsiden