Feature

Ukens nettutgivelser

Lara Crofts ferskeste spill er høydepunktet i denne ukens samling nettutgivelser.

Gamescom er i full sving, men det hindrer ikke noen modige utviklere i å lansere spill denne uken, i håp om at vi får tid til å ta en titt.

Lara Croft and the Guardian of Light (Xbox 360).

Xbox 360

Ukens absolutt største utgivelse må være Lara Croft and the Guardian of Light, som er kommet til Xbox 360. Takket være de idiotiske eksklusivitetsgreiene vi har alt for mye av i denne bransjen, må eiere av PS3 og PC vente i noen uker på spillet. Uansett: Dette er et actionspill der handlingen sees skrått ovenfra. Lara må kjempe seg gjennom labyrintaktige miljøer og manipulere eldgamle maskinerier, samt bekjempe mot de farlige lokalinnbyggerne. Den barmfagre arkaeologen er imidlertid ikke den eneste helten i dette spillet. Hun har nemlig fått selskap av en indianer ved navn Totec. De to spillfigurene har ulike egenskaper, og må samarbeide.

Så noen Game Room-spill (for PC og Xbox 360): Freeway, Maze Craze og Seaquest for Atari 2600, samt Snafu og Chip Shot Golf for Intellivision.

Fish Tank (PSP, PS3 og iPhone).

PS3 og PSP

Mens 360-eiere har fått nytt Lara Croft-eventyr, kan PS3-eiere kose seg med Fish Tank, et spill hvor du må matche fiskesymboler. Takk, Sony. Etter som Fish Tank er et "minis"-spill, fungerer det på PSP også. Resten av PSN-oppdateringen finner du på PlayStation-bloggen.

Furry Legends (Wii).

Wii og DSi

På Nintendos plattformer har vi fått en håndfull spill, som vanlig. Først ut er Furry Legends for WiiWare. Dette er ikke et spill om det-du-vet (hvis du har surfet for mye på nettet), men et plattformspill der to pelsdotter må sprette gjennom en serie fargerike nivåer og bekjempe en gjeng suringer som kalles squaries.

Monsteca Corral (Wii).

Neste WiiWare-spill er Monsteca Corral: Monsters vs Robots. Dette er et strategispill der du må redde en gjeng litt sløve monstre fra angripende roboter. Uheldigvis har robotene alt for tunge våpen til at monstrene kan overleve en reell kampsituasjon. I stedet må du bruke størrelsen til monsterflokken til din fordel.

Primrose (DSi).

Wii har også fått Fatal Fury 3: Road to the Final Victory for Virtual Console. Dette er et todimensjonalt slåssespill fra SNK. Noen vil kanskje si at Virtual Console har mer enn nok slåssespill nå, og at det er på tide med, for eksempel, flere Commodore 64-spill. Kanskje.

Så, noen DSiWare-spill. Primrose er et hjernetrimspill fra indie-utvikler Jason Rohrer (husker du Passage?). Her plasserer du ut brikker på et spillbrett, og målet er å lage grupper av brikker med lik farge.

Neste DSiWare-spill er Hospital Havoc, hvor du får drive ditt eget sykehus. Dette er et strategispill i «time management»-sjangeren, hvor du må holde pasientkøene nede i 11 utfordrende scenarier. Til slutt har vi 3D Mahjong, som lar deg spille det klassiske spillet i 50 forskjellige oppsett.

Rise of Flight (PC).

PC

PC-eiere har fått mange mindre utgivelser denne uken, men vi starter med rimelig stor sak: Rise of Flight: Iron Cross Edition. Dette er en ny versjon av flysimulatoren Rise of Flight, hvor du får kontroll over klassiske dobbeltdekkere fra første verdenskrig. Utviklerne skryter av høy realismefaktor, lekker grafikk og varierte oppdrag. Iron Cross-utgaven kommer med dobbelt så mange fly som originalen, to nye kampanjer og nye områder å kjempe over.

Swarm Arena (PC).

Så til de litt mindre utgivelsene. Swarm Arena er et arenabasert actionspill som ved første øyekast ser ut som Geometry Wars. Men her kontrollerer du ikke et skip, men en virtuell sverm. Du har utvilsomt lagt merke til hvordan fugleflokker og fiskestimer ofte oppfører seg som én enkelt organisme, og i dette spillet er det du som er hjernen bak svermens bevegelser. Utviklerne lover massevis av action og dybde, samt muligheten til å trene opp din egen kunstige intelligens.

Bounce (PC).

Bounce er et tredimensjonalt plattform/hjernetrimspill som i stil kan minne litt om Valves Portal. Her må du navigere deg gjennom en serie stadig mer intrikate nivåer, kun bevæpnet med en leketøyspistol som skyter sprettballer. Utviklerne har lansert en demo på nettstedet sitt.

Academagia (PC).

Neste spill er Academagia: The Making of Mages, en livssimulator/rollespill hvor du får rollen som en ung student ved et magisk akademi. Her kan du ikke bare prøve å bli flink student, men også samhandle med over 80 medstudenter og legge ut på over 100 forskjellige eventyr. Utviklerne lover at du skal kunne spille Academagia om og om igjen, og oppleve nye ting hver gang.

Caelum (PC).

Caelum beskrives som en blanding av Pachinko og Breakout, og ser litt ut som Peggle på skjermbildene. Her må du ødelegge alle de røde kulene ved hjelp av en kanon, en ball og en plate.

Vi tar også med Fortis, som opprinnelig ble lansert på iPhone. Dette er et arkadeskytespill i klassisk stil, men med 3D-grafikk. Styr et romskip gjennom 36 forskjellige nivåer fulle av ting som eksploderer når du skyter dem.

Til slutt kan vi kjapt nevne at Total Annihilation nå er ute på GOG.

The Journey Down (PC).

Gratisspill

Tilhengere av pek-og-klikk-eventyr bør ta en titt på The Journey Down: Episode 1, hvor vi følger Kito og Bwana, som driver sin egen bensinstasjon. Men når en mystisk kvinne kommer inn i livene deres begynner ting å skje.

Hvis du vil ha litt nettlesermoro på tampen, kan du teste Victorian BMX, hvor du spiller selveste døden (utstyrt med sykkel for anledningen). Alternativt kan du teste Liferaft: Zero, et spennende plattform/hjernetrimspill.

Flere nettutgivelser kommer neste uke. Det kom også noen i forrige uke.

Siste fra forsiden