Ukjente spillperler

Indiecade 2010

På årets prisutdeling for uavhengige spillutviklere var det noe kjent, enda mer ukjent, og mye lovende.

1: First page
2: New page

Hvis du er en av dem som har lyst til å spille noen spill som er litt utenfor allfarvei, og som samtidig har imponert mange av dine likesinnede, bør du kanskje rette øynene mot vinnerne av IndieCade 2010.

Tidligere denne måneden ble vinnerne av den årlige internasjonale konkurransen for uavhengige spillutviklere avsluttet. Resultatet ble 15 ulike vinnere i 16 kategorier, hvorav spillet ”A Slow Year” stakk av med to av prisene og tidligere Monkey Island-utvikler Tim Schafer ble hedret. Over de to neste sidene blir alle vinnerne presentert.

Flere av prisvinnerne kan du ikke kose deg med ennå fordi de ikke er utgitt, men forhåpentligvis vil noen av titlene pirre nysgjerrigheten din og du får flere spill å se frem til i tiden fremover.

Selv om Indiecade primært prisgir bidrag rettet mot videospillmarkedet aksepterer de også andre typer bidrag til sin festival.

Continuity – Nyskapningen

Det spillet som fikk prisen for å være årets mest innovative var Continuity, et gratis hjernetrim-spill som foregår i et klassisk todimensjonalt strekmann-univers. Spillet har over 30 brett og det blir din oppgave å finne veien frem til en eller flere nøkler som kreves for å komme seg gjennom døren til neste brett.

Det nyskapende aspektet som gjorde at spillet stakk av med seieren er hvordan brettene fungerer. Hvert brett består av tre eller flere biter og et tomt område som gjør at brikkene kan flyttes på med piltastene. Spillet består nemlig av to moduser, den ene er modusen hvor du navigerer strekmannen gjennom brettet, mens den andre er der du flytter rundt på brikkene for å få to av dem til å passe sammen. På brettene kreves det at man bytter mellom de to modusene flere ganger siden to biter kan passe sammen på flere måter.

Du kan forsøke deg på hjernetrimmen her.

Miegakure – Forbløffende

Vanligvis deles det også ut en pris for teknologisk innovasjon, men juryen følte ikke at det fantes noen verdige vinnere i kategorien i år. Derfor omdøpte de prisen simpelthen til "Amazing" og ga den til et spill de mente fortjente anerkjennelsen. Miegakure er et spill hvor du får bryne deg på den fjerde dimensjonen. Nok et hjernetrimspill med andre ord. Du kan bytte mellom den tredimensjonale og firedimensjonale verdenen og ved å gjøre dette kan du flytte rundt på objekter mellom de to forskjellige dimensjonene. På den måten kan du klare å komme videre til neste brett.

Spillet skal etter planen komme til Windows, Mac OS X, Linux og flere konsoller en gang i fremtiden. I mellomtiden kan du besøke spillets hjemmeside for siste nytt, og se denne videoen.


Les også
Lineage 2-spiller til søksmål mot utviklerne

Limbo – Beste lyd

I spillet Limbo er du en liten gutt i en todimensjonal verden som leter etter sin søster. Spillets visuelt mørke og tåkete stil er det mest merkbare når man blir vist dette spillet for første gang, men lyddesignet er tydeligvis også blant de tingene som imponerer.

I likhet med Continuity og Miegakure krever også dette spillet en god del tankevirksomhet. Her må du mestre kunsten det er å bruke omgivelsene til din fordel; for til og med fellene du må passe deg for kan vise seg å komme til nytte.

Limbo ble utgitt tidligere i år gjennom Xbox Live Arcade.

Games of Nonchalance – Den gode historiefortelleren

Om det du er mest opptatt av er en rik og engasjerende verden med en god historie bør du kanskje se etter andre alternativer enn vinneren av denne prisen – med mindre du har tid og lyst til å reise til San Francisco for å oppleve det.

Slik undertegnede forstår konseptet er det et spill som foregår rundt om i gatene i San Francisco, hvor man skal se byen med nye øyne i en fiksjonell historie. Det er altså ikke mye av dette spillet som krever digitale hjelpemidler, men vil nok i alle fall tilby nysgjerrige nordmenn en spennende og annerledes omvisning rundt i storbyen.

Oppsøk spillets hjemmeside for mer informasjon, og hvis det høres fristende ut kan du starte spillet ved å reise til Jejune-instituttet i San Francisco.

The Cat and the Coup – Læremesteren

Spillet vant prisen for beste dokumentarspill. I spillet er man katten til Muhammed Mossadegh, den første demokratisk valgte statsministeren i Iran, som satt fra 1951 til 1953. Gjennom å styre katten kan du sette i gang sekvenser som gjør at du kan bevitne hendelser i presidentens liv presentert på en spesiell måte.

Det er usikkert når spillet blir tilgjengelig for allmenheten, men du kan få mer informasjon på spillets hjemmeside.

Faraway – Den sublime opplevelsen

Faraway spilles gjennom enkle trykk på en trykkskjerm. Du styrer et stjerneskudd som uten assistanse fra din fingernemhet kun kommer til å fortsette i den samme retningen. Det betyr likevel ikke at du kan fortsette ut i det evige verdensrom uforhindret, du har nemlig et tidspress på deg.

Ved å lede stjerneskuddet rundt andre stillestående stjerner kan du gå i bane rundt til du velger å slippe deg løs fra den. Meningen med alt dette er at du vil komme inn i spesielle områder hvor du kan tegne stjernekonstellasjoner med ditt stjerneskudd, som gir deg ekstra tid, og dermed kan gi deg flere poeng om du rekker å tegne opp flere stjernetegn.

Det er ukjent når spillet kommer, men det kommer i alle fall til en eller flere plattformer med trykkskjermegenskaper.

Spirits – Estetisk tiltalende

Spillet som har blitt prisgitt for sitt utseende er det kommende IOS-spillet Spirits hvor målet er å hjelpe mange ånder frem til utgangen. Åndene på sin side har bare en tanke i hodet sitt, nemlig å bevege seg som tankeløse skapninger frem og tilbake mellom hindringer.

Det er derfor de trenger dine mesterlige gåteløsningsegenskaper for å komme seg trygt frem. Konseptet er med andre ord det samme som i det klassiske spillet Lemmings, men i denne verdenen får man andre muligheter, blant annet det å skape vind, for å føre åndene i sikkerhet.

Spirits er ventet å komme til Ipod Touch, Ipad og Iphone. Mens du venter kan du få mer informasjon på spillets hjemmeside.

1: First page
2: New page

Siste fra forsiden