– Uncharted er litt som Sopranos

Regissøren av Uncharted-filmen har sitt eget syn på spillene.

De svært filmatiske Uncharted-spillene tar snart steget fra konsoll til kinolerretet. Siden den gangen vi først skrev om filmprosjektet har prosjektet byttet regissør, og Mark Wahlberg har fått tildelt rollen som sjefshunken Nathan Drake. I tillegg er både Robert De Niro og Joe Pesci nevnt i rollene som henholdsvis Drakes far og onkel.

LES OGSÅ: Sniktitt: Uncharted 3: Drake's Deception

Regissør David O. Russell står selv for manuset til filmen, og i et intervju med IGN snakker han ut om prosjektet.

Russell ser for seg Drake-familien som en gjeng internasjonale kunstyver, og vil, som i tidligere filmer han har laget, holde fokuset på familiedynamikken:

– Vi tar familiedynamikken vi har i «The Fighter» (kinoaktuell nå, journ. anm.) og flytter den over i større omgivelser, med en kriminell familie som sørger for rettferdighet i en verden av kunst og antikviteter. Hvis du er en museumsbestyrer eller et statsoverhode må du forholde deg til dem, og de er badass.

Russell har med andre ord et litt annet syn på Drake enn den Drake vi møter i spillene.

Uncharted 3.

– De er litt som Sopranos, men de har god smak og en rettferdighetsfølelse.

LES OGSÅ: Dette er Uncharted 3

Selv sier Russell at han elsker å spille spillene, og at han nå ønsker å løfte spillverdenen opp på et nytt nivå. På spørsmål om det blir gjensyn med de overnaturlige elementene fra spillene, svarer han retorisk: «Hva er galt med det overnaturlige?»

Filmatiseringer av spill har tidligere vært en blandet opplevelse. Kanskje vi med Uncharted-filmen, som foreløpig sies at skal komme i 2013, endelig får en storslager?

Siste fra forsiden