Undertale-skaperen overrasket med nytt gratisspill

Deltarune er tilgjengelig nå, men vi er fortsatt litt usikre på hva det egentlig er.

Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Tidligere denne uken begynte Twitter-kontoen til Undertale å spy ut en rekke kryptiske meldinger og hint om noe nytt. Det hele kulminerte i avsløringen av utvikler Toby Foxs neste spill, kalt Deltarune, og spillere kan laste det ned helt gratis for PC og Mac allerede nå.

Ingen virker å være helt sikre på hva Deltarune faktisk er.
Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Det vil si, man kan laste ned noe nå. Hvorvidt det er snakk om et fullstendig spill eller bare en smakebit er vi fortsatt litt usikre på. Inniblant de mange Twitter-meldingene fra denne uken skrev skaperen at spillet enda ikke er ferdig, men akkurat nå er det vanskelig å si om det kun er en del av markedsføringsprosessen.

Selve programmet går under navnet SURVEY_PROGRAM, og Fox forteller at han vil bruke tilbakemeldinger fra spillere til å lage noe nytt.

Nye eventyr i Undertale-universet

De som vil prøve Deltarune kan laste det ned fra spillets nettside. Før du laster ned ber utvikleren deg om å godta en rekke advarsler, inkludert standardgreier som at spillet inneholder blinkende og bevegelige bilder.

Du må også «godta alt som skjer fra dette punktet», hva nå enn det betyr, og i tillegg blir du nødt til å overtale Windows om at det faktisk er trygt å installere Deltarune på maskinen din. Etter mange forespørsler la Fox ut en enkel guide for sistnevnte, som du kan finne på Twitter.

Vel inne i spillet får du følge hverdagen til en ung gutt, og det hele begynner med en tur på skolen. Vi ønsker ikke å avsløre hva handlingen går ut på, men dersom du har spilt Undertale vil du trolig oppdage en rekke sammenhenger her.

Ved siden av den visuelle stilen er er ulike symboler representert i begge spillene og enkelte Deltarune-figurer fremstår som pek til figurer fra Undertale. Som om ikke det var nok er Deltarune også et anagram av ordet Undertale.

Her på berget ble Undertale godt mottatt.
Vår anmelder gav spillet åtte av ti på karakterskalaen »

Siste fra forsiden