Unik blanding av 2D-slåssing og storstrategi

Den særegne sjangerblandingen Aztez kommer til konsoll.

Team Colorblind

Aztez byr på en sjangerblanding utenom det vanlige. På den ene siden er det et turbasert strategispill der du leder aztekernes mellomamerikanske imperium. På den andre siden er det et brutalt, sideskrollende slåssespill der du banker gørra ut av alle fiendene dine i sanntid.

Strategidelen er inspirert av det klassiske brettspillet Risk, mens slåssingen har hentet inspirasjon fra spill som Bayonetta, Devil May Cry og Capcom-spillet Alien vs. Predator. Kombinasjonen skal sikre at du aldri spiller gjennom samme spill to ganger, og om du gjør det godt som aztekerhersker blir det selvsagt mulig å omskrive historien litt.

Kommer til konsoll

Tidligere var Aztez kun annonsert for Windows, MacOS og Linux. Nå er det klart at konsolleierne også får ta del i moroa, og for en gangs skyld har ikke utviklerne diskriminert noen. Spillet kommer nemlig til Xbox One, Wii U, PlayStation 4 og Vita.

Siden teamet bak spillet kun består av to utviklere – den erfarne duoen Ben Ruiz og Matthew Wegner – blir det ikke lansert på alle plattformer samtidig. Om du sliter med tålmodigheten er det Steam du må følge med på, for det er der spillet kommer først.

Lanseringen for de tre PC-systemene skal finne sted i år. Når konsollversjonene dukker opp er ukjent, men utviklerne sier de vil lanseres så raskt som mulig etter PC-utgivelsen.

Spill satt til denne historiske tiden er mangelvare, men neste uke lanseres førstepersonsgrøsseren Betrayer, som foregår noen år etter europeernes første inntog på det amerikanske kontinentet.

Siste fra forsiden