Urgamle historier blir spill

I Never Alone blir Iñupiaq-folkets tradisjonsrike fortellinger oversatt til spillmediet.

Upper One Games

Spillstudioet Upper One Games er et spillstudio skapt av medlemmer av Alaskas urbefolkning, og nå har de annonsert sitt første spill.

Never Alone er et plattform/hjernetrimspill satt til en verden inspirert av menneskene og naturen i det nordlige Alaska.

Spillets trailer.

Samarbeid i isødet

Spillet fokuserer på samarbeid, og kan spilles av en eller to personer. Spillerne får kontroll over den unge Iñupaq-jenta Nuna og en fjellrev, som må samarbeide seg gjennom ugjestmilde og iskalde miljøer for å redde folket sitt fra en endeløs snøstorm.

Utviklerne lover en vakker og slående verden der vi får utforske temaer hentet direkte fra historier som har blitt muntlig overlevert fra generasjon til generasjon i hundrevis av år.

Underveis treffer vi mange tradisjonsrike figurer, og låser opp innblikk i levesettet til Iñupiaq-folket.

– Vi tror at vi lager et av de mest autentiske – og underholdende – spillene dette året. Spill er mektige verktøy for å gjøre historien, tradisjonen og kulturen til urinnvånere relevant for både den neste generasjonen deres og resten av verden, sier studiosjef Gloria O'Neill.

Spillet skal lanseres på Windows-baserte PC-er, samt PlayStation 4 og Xbox One, og kommer i løpet av høsten.

Alaskas kalde vinter er også inspirasjonskilden til The Long Dark, et overlevelsesspill satt til en verden der teknologien vår har sluttet å fungere.

Siste fra forsiden