Slik overlever du i The Long Dark

Utviklerne av overlevelsesspillet røper detaljer om spillets utfordringer.

For kort tid siden annonserte en gruppe veteraner fra blant annet Volition, Riot Games og BioWare et overlevelsesspill som heter The Long Dark. Handlingen foregår etter at en magnetisk storm har satt all elektronikk ut av spill, og du styrer en pilot som har styrtet i Alaska. Spillet er et førstepersonsspill, og inkluderer både en episodebasert historiedel og en åpen overlevelsesmodus.

Nå har utviklerne startet en folkefinansieringskampanje for spillet på Kickstarter, der de ber om nesten 1,2 millioner kroner for å fullføre spillet. I den forbindelse har de blant annet røpet detaljer om hva slags utfordringer du må slite med når du skal forsøke å overleve i Alaskas villmark uten tilgang på moderne teknologi.

Hold deg varm og mett

Ikke overraskende handler mye om temperatur. Det er kaldt i Alaska om vinteren, og du må holde skrotten din varm ellers er det over og ut. Klær spiller en viktig rolle, og det samme gjør ly. Natten er for eksempel langt farligere enn dagen, så hvis solen er på vei ned og du fortsatt ikke aner hvor du skal overnatte, er du potensielt i trøbbel. Ulike værforhold kan også gjøre livet hardere eller lettere.

Konseptbilde.

Det er også viktig å sikre nok mat og drikke. Spillet måler hvor mye energi kroppen din bruker, og hvis du ikke klarer å dekke behoved ved å spise vil du bli svakere. Vann er enda viktigere, og du bør helst være trygg på at vannet du drikker ikke er forrurenset. Det å spise snø for å dekke tørsten anbefales ikke i lengden, fordi det senker kroppstemperaturen din.

Alaskas villmark huser også ville dyr, inkludert både ulv og bjørn. En ulveflokk eller såret bjørn kan være en dødelig utfordring. Hvis du bruker ørene kan varselskrik fra fugler være med å gi deg et hint om at noe er på ferde, og det samme kan lydene fra dyrene selv. Hvis de ikke overdøves av vær og vind, da.

Hva med de andre?

Du er imidlertid ikke alene i verden, og andre mennesker kan være både hjelpsomme og livsfarlige. Folk blir tross alt desperate når livet deres er i fare. Et av spørsmålene utviklerne stiller med spillet handler dessuten om hvor langt du er villig til å gå for å overleve.

For å lykkes i villmarken har du heldigvis en rekke hjelpemidler. Det inkluderer både våpen og andre typer utstyr, og du kan også skape ting selv ved hjelp av råmaterialer i skogen. Utstyr må også vedlikeholdes. Du har også mulighet til å forbedre ulike egenskaper, som førstehjelp, vedlikehold, dirking av låser og så videre.

Utviklerne har ikke lansert noen ekte skjermbilder fra spillet sitt enda, men lover at grafikken vil ligge tett opp til den spennende stilen i konseptbildene. Du kan se utviklernes Kickstarter-video under artikkelen.

Les også: Anmeldelse av overlevelsesspillet Miasmata

Siste fra forsiden