Death Stranding

Urinering, Geoff Keighley-cameo og vuggesang

Se det nyeste Death Stranding-klippet.

Mandag gikk startskuddet for Gamescom, med en stor livesending kalt Opening Night. Som lovet dukket Hideo Kojima opp for å vise frem litt Death Stranding-knask, og det vi fikk var ... interessant.

Tisser du på bakken kan det for eksempel begynne å vokse sopp.
Kojima Productions

Det korte gameplay-klippet begynte med en sovende Sam, spilt av Norman Reedus. Etter at spilleren vekker ham må han rett som det er gjøre sitt fornødne, og etter å ha urinert på bakken dukket det opp en diger sopp på bakken.

Kojima forsikret de fremmøtte om at akkurat dette ikke er en essensiell del av spillet. Urinerer man på et sted vil det imidlertid føre til noe positivt dersom man kommer tilbake til samme stedet senere.

Med den biten ute av veien, kunne Sam gå tilbake til budjobben sin. En gigantisk pakke med ett eller annet skulle leveres mot toppen av en bakke, der en figur spilt av Geoff Keighley tok imot leveransen. Keighley er kjent som skaper av The Game Awards-utdelingen, og har vært blant Kojimas aller største fans de siste årene.

Naturlig nok ble Sam helt forfjamset av å være i fint selskap, og falt like så greit rett ned en fjellskrent. Dette ga utvikleren sjansen til å vise frem nok et spennende element fra Death Stranding-opplevelsen – nemlig barnepass.

Babyen Sam bærer på magen, som spiller en viktig rolle i Death Stranding, kan når som helst bli sint eller trist. Når det skjer må man ta den frem og riste Dualshock-kontrolleren forsiktig frem og tilbake for å roe babyen. Akkurat som i den virkelige verden gjelder det å være forsiktig, for rister man for hardt blir ungen rasende.

I tillegg til gameplay-klippet introduserte Kojima en ny figur, kalt Mama. Med det navnet skal det ingen quiz-mester til for å skjønne at hun er en mamma, men det som er spesielt med henne er at babyen hennes er født i spillets skyggeverden. I en annen video fikk vi lære litt mer om babyen Sam bærer på. Du kan se hele presentasjonen i videovinduet nederst i artikkelen.

Death Stranding lanseres 8. november for PlayStation 4.

Se Death Stranding-presentasjonen fra Gamescom. (Video: The Game Awards)

Siste fra forsiden