Utestengt fra spill etter EA-kritikk

Forumsutring sperret enspillertittelen Dragon Age 2.

Diskusjonsfora er en viktig kommunikasjonskilde for de fleste moderne spillselskaper. Det er for eksempel en enkel og lettvint måte å få verdifull tilbakemelding fra brukerbasen på. Samtidig samler det spillerne, der de diskuterer tips, triks og ymse rundt spilltitler. Noen ganger blir det også uro, men det slår aktivt moderatorarbeid enkelt ned på. Noen selskaper tar det tilsynelatende enda lengre.

Spillbloggen Kotaku har snappet opp en historie fra brukeren «v_ware» på BioWares forum. Han brøt diskusjonsforumets retningslinjer ved å spørre om den kanadiske rollespillutvikleren har «solgt sjela si til EA-djevelen», og mottok en 72 timer lang utestengelse av den grunn.

Den frustrerte brukeren.

Dette høres rett og rimelig ut all den tid det var et brudd på forumets retningslinjer, men i tillegg ble også hans EA-konto suspendert. Dette betød igjen at han ikke fikk verifisert installasjonen av Dragon Age 2, siden dette krever kontakt med den digitale personligheten hans. Derfor ble han i praksis hindret i å spille det rykende ferske spillet i tre døgn.

Dragon Age 2 er et enspillerspill, og det gir dermed ingen umiddelbar mening at eventuell vrang oppførsel på urelaterte diskusjonsfora skal ha noen innvirkning på hvorvidt man får spille det eller ikke. Nå er dette riktignok et særtilfelle som kun rammer de som kjøper spillet via EAs offisielle nettbutikk og oppfører seg dårlig i ettertid, men like fullt et som potensielt kan ramme mange mennesker.

Verken EA eller BioWare har foreløpig kommentert denne saken.

Dragon Age 2 ble sluppet i går til PC, Xbox 360 og PlayStation 3. Vi belønnet spillet med rimelige heftige karakterer, selv om det er et steg ned siden forløperen.

Siste fra forsiden