Mer Metal Gear Solid til PSP

Utvikles av MGS4-teamet

Neste år inntar vi rollen som Big Boss på Sonys håndholdte.

Overraskelsen var stor da Hideo Kohjima i går avslørte Metal Gear Solid: Rising for Xbox 360 (i etterkant ser det ut til at spillet også kommer for PlayStation 3 og PC). Hideo har imidlertid ikke glemt sine gamle venner i Sony, for under Sonys pressekonferanse på E3 ble et nytt spill i serien, Metal Gear Solid: Peace Walker, annonsert eksklusivt til PSP.

Kojima sto selv på scenen for å presentere spillet. Han presiserte at dette verken er en spin-off eller en sidehistorie, men det viktige manglende leddet i Metal Gear Solid-sagaen.

I Peace Walker tar vi igjen på oss militærstøvlene til den originale Snake, bedre kjent som Big Boss, som vi stiftet nært bekjentskap med i Metal Gear Solid 3. Spillet utspiller seg på Costa Rica på 1970-tallet, omlag 10 år etter hendelsene i det tredje Metal Gear Solid-spillet. Historien som fortelles forklarer oss hendelsene som førte til opprettingen av Outer Heaven, militærstaten vi selv har vært med på å nedkjempe i de første Metal Gear-spillene til MSX2 og NES.

Skal vi tro Kojima er utviklingen av spillet i trygge hender. Han er selv både manusforfatter og regissør, og hovedteamet bak Metal Gear Solid 4: Sons of the Patriot er med i utviklingen.

En interessant detalj som pirrer nyskjerrigheten vår er et klipp fra traileren til spillet der flere manifestasjoner av Snake samarbeider. Er dette et hint om en kompetetiv flerspillermodus, eller kanskje vi får kose oss med en kooperativ samarbeidsmodus? Dette blir selvsagt bare spekulasjoner, og av erfaring vet vi at det er typisk av Kojima å tulle med hodene våre på denne måten. Den som venter får se.

Metal Gear Solid: Peace Walker slippes på markedet l løpet av 2010. Her er en presentasjon fra Sony-konferansen:

Diskuter artikkelen i forumet

Siste fra forsiden