– Utviklingen av Funcom-spill fortsetter som før

Økokrims etterforskning skal ikke påvirke driften av selskapet.

The Secret World får snart en utvidelsespakke satt til Tokyo
Funcom

Onsdag morgen troppet Økokrim opp i lokalene til det norske spillselskapet Funcom, og i løpet av dagen viste det seg at selskapet hadde blitt siktet for markedsmanipulasjon i tiden som ledet opp til lanseringen av MMO-spillet The Secret World i juli i 2012.

Før lanseringen var selskapets aksjeverdi svært høy, og flere personer i ledelsen solgte til dels betydelige aksjeposter. Etter en lansering med svake salgstall sank aksjeverdien som en stein. Prisen per aksje var oppe i 24 kroner i april 2012, og falt til under 2,50 kroner i slutten av august, ifølge finansnettstedet E24.

The Secret World (bilde: Funcom).

Samarbeider med Økokrim

– Det som er viktig for oss nå er samarbeide med Økokrim og passe på at de har tilgang til all den informasjonen de trenger for å få avklart saken så fort som mulig, forklarer Funcoms markedsføringssjef, Erling Ellingsen, til Gamer.no.

Han forsikrer også om at Økokrims beslag ikke får noen innvirkning på spillutviklingen hos studioet:

– De maskinene og dokumentasjonen Økokrim tok med seg påvirker på ingen måte produksjonen, sier han.

Selv om Funcom-aksjen ble midlertidig fjernet fra børsen mens politiaksjonen pågikk, kom den raskt tilbake i handelen igjen. Etter et lite fall på onsdagen, hvor verdien av aksjene var nede i 3,90 kroner stykket, har Funcom klatret tilbake igjen og verdien ligger nå på 4,85 kroner for hver aksje. Det betyr at markedet fortsatt verdsetter selskapet langt høyere enn i mesteparten av fjoråret, der aksjeprisen var helt nede i 1,36 kroner.

LEGO Minifigures Online (bilde: Funcom).

Fortsetter i full drift

Økokrims etterforskning får heller ikke noe å si for Funcoms videre drift:

– Funcom fortsetter i full drift, og denne hendelsen har ingen innvirkning på produksjonen av LEGO Minifigures Online eller driften og videreutviklingen av The Secret World og Age of Conan. Vi fortsetter som før og jobber mot produksjonsmålene vi har, sier Ellingsen.

The Secret Worlds utviklerteam jobber nå med siste finpuss på den niende innholdsoppdateringen til spillet, som sender spillerne på oppdrag i den japanske hovedstaden Tokyo. Ellingsen forteller også at Funcom gleder seg til å dele mer informasjon og bilder fra Lego Minifigures Online i tiden som kommer.

Vi tok forøvrig en titt på Funcoms Lego-satsning i fjor.

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden