Utviklingen av Unsung Story er stanset

Fremtiden ser mørk ut for det Kickstarter-finansierte rollespillet.

Playdek

Den amerikanske utvikleren Playdek har stanset alt arbeid med rollespillet Unsung Story: Tale of the Guardians, melder studioet i en oppdatering på spillets Kickstarter-side.

Spillet samlet i februar 2014 inn nesten 5,7 millioner kroner via folkefinansieringsportalen, men nå er det altså usikkert om backere noen gang vil få verken spillet eller de diverse andre belønningene de har blitt lovet.

Utvikleren i trøbbel

Det ser mørkt ut for Unsung Story.
Playdek

Utviklingsstansen er ikke det første tegnet på trøbbel for prosjektet, som opprinnelig siktet på lansering i juli i fjor. I september 2015 meldte imidlertid Playdek at finansielle vanskeligheter hadde tvunget dem til å permittere flere ansatte, og lanseringsdatoen ble derfor flyttet til en gang i slutten av 2016.

Ifølge den nyeste oppdateringen forteller utvikleren at de har mistet enda flere ansatte i løpet av de siste månedene, og at det ikke bare er spillets fremtid, men også fremtiden til selve studioet som nå står på spill:

– Etter vår forrige prosjektoppdatering [fra september 2015] har vi dessverre mistet flere viktige ansatte som var med på utviklingen av Unsung Story, og det har påvirket all fremdriften vår siden den gang, i tillegg til fokuset vårt. Vi har nå ett internt team som kun kan jobbe på ett enkelt prosjekt, og for selskapets finansielle styrke er vi nødt til å fokusere på noen produkter i den nærmeste fremtid som har muligheten til å lanseres før Unsung Story, forklarer Playdek.

Håper fortsatt på lansering

Playdek håper fortsatt å kunne lansere spillet en gang i fremtiden.
Playdek

Ifølge utvikleren er målet fortsatt å gi ut spillet en gang i fremtiden, og alle planene for spillutviklingen forblir uendret – selvfølgelig med unntak av lanseringsvinduet.

For å gi spillet størst mulig sjanse for å se dagens lys lover Playdek å utforske mange forskjellige muligheter, blant annet å hente inn ekstern hjelp til prosjektet.

I mellomtiden henger Unsung Story i en tynn tråd, og dersom du er en av de 15 824 backerne som støttet spillet er det bare å håpe på det beste.

Kickstarter-kampanjen for et annet rollespill ble nettopp kansellert.
Men utviklingen av Hero’s Song skal fortsette som før »

Siste fra forsiden