Valve åpner nytt samlekortsystem på Steam

Piffer samtidig opp spillerprofiler med nivå og belønninger.

Over natten har Valve sveivet i gang et betaprogram for et flunkende nytt belønningssystem på Steam. Nå kan man tjene inn samlekort til Steam-profilen mens man hygger seg med et spill, utvilsomt et system som vil gi de med samlemani noe nytt å fundere på.

Til å begynne med har Valve smurt kortsystemet inn i seks spill, der fem er egenproduserte verker. Counter-Strike: Global Offensive, Team Fortress 2, Dota 2, Portal 2, Half-Life 2 og Don’t Starve leder an samlemanien, men Valve forteller at de kommer til å slenge systemet inn i flere spill med tiden.

Merker og nivå

Utover å byttes i ulike fora kan et fullstendig sett med kort smeltes om til merker, større ikoner på spillprofilen som viser hvor stormannsgal du har vært med samlingen. Når du gjør om kortene til badges får du i tillegg litt ekstra nips – ikke minst muligheten til å åpne opp plasser på vennelisten utover de vante 250.

Bare å begynne samlingen. (Faksimile av Steam-siden)

Samtidig får du erfaringspoeng til Steam-profilen din. I tandem med kortsystemet introduserer Valve nemlig nivå, et tall som viser hvor aktiv du er på kortfronten.

Med det nye samlekortsystemet introduserer Valve det som må kunne sies å være en videreutvikling av «achivements», belønningssystemet som så å si alle sosiale spillnettverk skilter med nå. Det er først og fremst en måte å vise dedikasjon til Steam, og for å kunne skryte av å være kongen på korthaugen blant vennelisten.

Flere kuriøse system

Dota 2 er et av spillene som er en del av programmet.

Ingen blir vel videre overrasket om systemet viser seg å ta av. «Achivements» har for mange endret måten man spiller på, der det å sanke inn de små utenombelønningene for å øke sitt lager har blitt et spill i seg. Når Valve også slenger inn muligheten til å bytte kort, og gir forsjellige kort ulike grader av sjeldenhet, setter samleinstinktet garantert inn for en god slump med folk.

Det nye samlekortsystemet er ikke det eneste kuriøse systemet Valve har slengt på nettbutikken sin eller spillene sine de siste par årene. I Team Fortress 2 kan man for eksempel bruke uendelig med tid på å sanke inn hatter, kosmetiske plagg som stort sett har pryd som hovedfunksjon. Dette har skapt sin helt egen økonomi med spinnville verdier. Den mest verdifulle hatten sies å være verdt om lag 25 000 kroner.

Les også: Valve lukter på svetteteknologi
Les også: Valve eksperimenterer med Oculus Rift

Siste fra forsiden