Steam Deck OLED

Valve avslører Steam Deck OLED

Steam Deck OLED.
Valve

Torsdag kveld forteller Valve at en ny variant av Steam Deck er på trappene. Nykommeren heter Steam Deck OLED, og er en litt oppjazzet variant av den eksisterende håndholdtkonsollen.

Steam Deck OLED slippes 16. november i USA, EU, Storbritannia, Japan, Sør-Korea, Taiwan og Hong Kong.

Med andre ord: nei, Steam Deck OLED slippes ikke offisielt i Norge, akkurat som lillebror. Vi vet likevel at enkelte el-butikker har begynt å importere konsollen her til lands, så du slipper nok å gå drastisk til verks om du ønsker deg en.

Samme ytelse

Selv om PC-er har blitt kraftigere siden den opprinnelige Steam Deck-varianten kom i februar 2022, velger Valve å la det meste av innmaten holde seg inntakt. Verken prosessoren, grafikkortet eller mengden med minne endres, men minnet blir en smule raskere.

Som navnet antyder er det derimot OLED-skjermen som får hovedfokuset her. Den er litt større enn det den første varianten av Steam Deck, med et løft opp fra 7 til 7,4 tommer. Skjermen blir også litt mer lyssterk, opp fra en maksgrense på 400 nits til 1000 nits. Frekvensraten får seg også en justering, fra 60 Hz til 90 Hz.

Steam Deck OLED.
Valve

Ellers kan Valve skryte av at batteritiden skal være betydelig bedre. Estimatet fra selskapet selv ligger på at nyversjonen skal vare i mellom 30 og 50 prosent lengre enn dagens variant før den trenger å lades.

Det er en haug med andre småjusteringer, men de viktigste er nok at den nye maskinen bruker WiFi 6E, får mer lagringskapasitet, har bedre kjøling og veier 5 prosent mindre enn før.

Fra nå av vil disse variantene av Steam Deck være tilgjengelig:

  • Steam Deck LCD - 256GB: 399 dollar (ned fra 529)
  • Steam Deck OLED - 512 GB: 549 dollar
  • Steam Deck OLED - 1TB: 649 dollar
  • Steam Deck OLED - 1TB Special Edition (med gjennomsiktig skall): 679 dollar

De vil slutte å produsere varianten på 64 GB og 512 GB, og selger disse så lenge lageret rekker.

De vil koste:

  • 64GB: 349 dollar (ned fra 399)
  • 512GB: 449 dollar (ned fra 649)

LES OGSÅ: Steam blokkerer spill med innhold skapt av kunstig intelligens

Siste fra forsiden