Valve vil sette stopper for ulovlig Steam-gambling

Flere gamblingsider er allerede lagt ned.

Valve

Gambling med Steam-gjenstander, spesielt knyttet til Counter-Strike: Global Offensive, har havnet i søkelyset denne måneden. I løpet av noen uker ble to profilerte YouTubere anklaget for å drive snikreklame for sitt eget gambling-nettsted, og Valve – selskapet bak Steam – ble saksøkt for å legge til rette for ulovlig gambling.

Valve vil ha slutt på ulovlig gambling med Steam-gjenstander.
Skjermbilde av video, Syndicate

Valve unnlot lenge å kommentere saken, men i en oppdatering på sine nettsider tar selskapet avstand fra gamblingen og avviser påstander om at det har samarbeidet med nettsteder som lar deg vedde med Steam-gjenstander:

– Vi vil gjerne gjøre det klart at vi ikke har noen tilknytning til disse sidene. Vi har aldri mottatt penger fra dem, og Steam har ikke et system der man kan konvertere spillgjenstander om til penger, skriver Valves Erik Johnson.

Advarer nettsteder og brukere

Videre forklarer han at måten nettstedene henter informasjon fra Steam bryter med Steams retningslinjer, og at Valve vil forsøke å sette en stopper for ureglementert aktivitet:

– Vi kommer til å sende advarsler til disse nettsidene og be om at de stanser all virksomhet knyttet til Steam, og deretter ta saken videre om det blir nødvendig. Brukere bør ta dette til betraktning for videre bruk og bytting av spillgjenstander, advarer Johnson.

CSGO Lotto har foreløpig ikke gitt seg.
Skjermbilde, CSGOLotto.com

Trusselen fra Valve har allerede oppnådd resultater, og gambling-nettsteder som CSGO Double, CSGO Rumble og CSGO Wealth har valgt å stenge dørene sine. CSGO Lotto – nettsiden som eies av Trevor «TmarTn» Martin og Thomas «Syndicate» Cassell – har så langt ikke kastet inn håndkledet, men har stanset all aktivitet på grunn av stor pågang.

Ikke lov på Twitch

I kjølvannet av Valves uttalelse har Twitch også kommentert saken, og minnet sine brukere om reglene for hva som er lov å vise via strømmetjenesten:

– Ifølge Twitchs retningslinjer har brukere ikke tillatelse til å vise innhold som bryter med retningslinjene eller brukerveiledningene for produkter eid av en tredjepart. Innhold som viser eller reklamerer for tjenester som bryter med Valves regler er derfor forbudt på Twitch.

Les mer om CSGO Lotto-saken »

Siste fra forsiden