Vennlig hilsen eller upassende galgenhumor?

Den gruvegravende spillfiguren Mr. Driller ønsket de chilenske gruvearbeiderne velkommen hjem.

De fleste har sikkert fått med seg historien om de 33 chilenske gruvearbeiderne som var fanget under jorden i nesten 70 dager. Under redningsoperasjonen den 14. oktober kvitret Namco en hilsen til arbeiderne, men valgte raskt å trekke den tilbake.

Hilsenen var en skrivebordsbakgrunn med Namcos figur Mr. Driller, samt det chilenske flagget og teksten "velkommen tilbake". Det er usikkert om noen klaget på bruken av Mr. Driller-figuren, men Namco beklaget i alle fall sin hensynsløshet på det sterkeste etter at de valgte å fjerne bildet igjen.Hvorvidt bildet var ladet med bekmørk, støtende humor eller ei blir vel snarere et spørsmål om hvor hårsår man er. Chilenske medier har allerede oppkalt en av gruvearbeiderne etter en annen spillfigur.

Mario Sepúlveda ble kjent for sitt gode humør og pågangsmot under den vanskelige tiden, og fikk dermed kallenavnet "Super Mario". Flere Super Mario-bilder har dukket opp på Internett den siste tiden, og her er ett av dem (vi håper ingen blir djupt såra og vonbroten over bildet):


Mr. Driller-spillene går i hovedsak ut på å bore seg nedover gjennom blokker på skjermen, samtidig som man må passe på at luftforsyningene strekker til og man ikke blir knust av fallende blokker. Mr. Driller var sist å skue i Mr. Driller W på WiiWare (2009).

(Kilde: CVG, Kotaku)

Siste fra forsiden