Podkast

Retro Crew

Vi graver i den norske spillhistorien

Fra Commodore-spillet Oslo Børs til Den Lengste Reisen og Anarchy Online.

Den Lengste Reisen
Funcom/GOG

Vi har endelig kommet forbi tiden der norsk spillindustri i praksis var Funcom og noen utviklere av uinspirerende barnespill. Det yrer og gror i norsk spillindustri for tiden, med en rekke spennende indiespill.

Funcoms første spill, Daze Before Christmas.

I dag feirer Retro Crew den norske spillindustrien ved å se tilbake på historien til norske spill. De begynner med Commodore 64-spillet Oslo Børs, og går innom interessante spill som Fuzzball, Xpilot og Crossfire.

I tillegg snakkes det selvsagt mye om Funcoms tidligere spill – den norske utvikleren gjorde mye interessant også før de slo gjennom med eventyrspillet Den Lengste Reisen.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

I studio denne gangen finner vi Are Ness Fløgstad, Stian Danielsen, Stian Askeland og Jostein Hakestad, og de får selskap av Jon Cato Lorentzen på telefon.

Online-spillet Crossfire.

Denne uken kan du også vinne en sort GameBoy Pocket med fem spill donert av spillmuseet.no. Instruksjonene for konkurransen er helt i starten av episoden.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 77 episoder til nå, og her er de tre forrige:

– Originale Donkey Kong Country er oppskrytt
Et kjærlighetsbrev til Atari
– Det er fullt mulig å skaffe seg en fullstendig NES-samling

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden