– Vi har utvilsomt de beste spillseriene

EA-sjef Riccitiello er aldeles ikke sjenert.

Det er en håndfull spillutgivere som stiller i en helt annen klasse enn resten, og EA er en av dem. Det gigantiske spillselskapet har håndtert noen av de aller største spillseriene på markedet gjennom nesten 30 år, og har i senere tid knivet med Nintendo om å være verdens mest innbringende. Det skyldes blant annet at de gir ut færre, bedre spill og at de satser alternativt med for eksempel mobilspill.

I disse dager avholdes konferansen Goldman Sachs Technology and Internet Conference i San Francisco, og der har selskapets sjef John Riccitiello avholdt en tale om selskapets situasjon. Han har blant annet snakket om kvaliteten på spillene deres i senere tid.

Bulletstorm er rett rundt hjørnet.

– Om vi går syv år tilbake i tid så var vi markedslederne, men vi dummet oss ut. Spillseriene ble dårligere, kostnadene gikk opp og vi hadde ikke et svar til økningen av digitalt salg. Før PlayStation 3-æraen hadde vi åtte kjerneserier, kort tid etterpå hadde vi kun tre. Need For Speed gikk dårlig, og hele konseptet med årlige oppfølgere gikk innpå oss. Porteføljen vår var rett og slett ikke god nok, åpnet sjefen ifølge VG247

De siste årene har det skjedd store forandringer i strukturen til selskapet. Etter at Riccitiello ble hyret som direktør har de satset tyngre på nye konsepter, slik som Dead Space og Mirror's Edge, samtidig som de blant annet handlet den legendariske rollespillutvikleren BioWare. Det har gitt resultater.

– Vi har utvilsomt den sterkeste porteføljen av spillkonsepter i industrien per dags dato. Markedet for høydefinisjons kjernespill er gigantisk og vokser fort. Det er lønnsomt og i vekst, og stedet hvor nye spillkonsepter som spres til nye konsoller skapes, mener sjefen selv.

EA har som vanlig mange stortitler på tapetet, og har allerede rukket å utgi populære Dead Space 2, som vi satte stor pris på. Senere i år kommer spill som Bulletstorm, Crysis 2, Dragon Age II, Mass Effect 3 og Darkspore. I tillegg kan vi forvente nyutgivelser i de årlige sportsseriene.

Vi skal ikke spekulere i hvorvidt disse kommende spillene er bedre enn hva de andre selskapene har på vei, men det levner ingen tvil om at EA har en svært imponerende oppstilling klar.

Lurer du på når alle disse spillene kommer ut? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden