– Vi skal IKKE selge «loot»-kister

Warhammer: Vermintide 2-skaperen viste frem spillet og tok samtidig avstand fra mikrotransaksjoner.

Svenske Fatshark viste onsdag frem et første glimt av hvordan det blir å spille Warhammer: Vermintide 2. Oppfølgerspillet kommer til PC i begynnelsen av neste år, og i videoen over kan du se litt av det vi har i vente.

Warhammer: Vermintide 2 skal lanseres til neste år.
Fatshark

I en direktesendt presentasjon delte utvikleren flere nyheter om det samarbeidsfokuserte actionspillet. Blant annet får vi et gjensyn med de fem heltene fra forgjengeren, nye våpen å leke med og selvfølgelig flere områder å utforske og fiender og bekjempe.

Det som imidlertid fikk mest oppmerksomhet var hva som ikke blir å finne i Vermintide 2 – nemlig «loot»-kister.

Trenger ikke åpne lommeboken

Etter spørsmål fra en rekke seere konstaterte Fatshark i klar tale at teamet holder seg langt unna de kontroversielle kassene:

Spillet byr på mange nye våpen, men ingen «loot»-kister.
Fatshark

– Bare for å bekrefte det, ettersom det har vært litt panikk: Vi vil IKKE selge «loot»-kister, eller selge nøkler som vil låse opp «loot»-kister. «Loot» kommer fra spilling, ikke fra lommeboken din, fortalte utviklerenTwitter.

Nyheten ble møtt med stor jubel blant fans, etter en periode med stadig økende misnøye rettet mot «loot»-kister. Spill som Star Wars Battlefront II og Middle-earth: Shadow of War har nylig fått mye pepper for sine mikrotransaksjoner, mens Activision nylig tok patent på et matchmaking-system som oppfordrer spillere til å bruke penger i spill.

Vår skribent mener mikrotransaksjonene har gått for langt.
– Det er på tide å sette foten ned, skriver Mikkjell Lønning »

Siste fra forsiden