Intervju

League of Legends - BX3 Elektroniske Sportsklubb

– Vi skal vise at vi er best

BX3 har hentet inn fem nye spillere og nå vil de herje både i Norge og internasjonalt.

BX3 har trua.
Privat, Twitch.tv

I ett år var den elektroniske e-sport-organisasjonen BX3’ League of Legends lag i Norgestoppen. Da kontrakten deres gikk ut i sommer, ønsket de ikke å forlenge samarbeidet. Dermed var det duket for et helt ferskt lag med spillere.

Isak «Energy» Pettersen Fjell har stor tro på BX3-laget.

En av de fem nykommerne på BX3 er Isak «Energy» Pettersen Fjell (17) fra Fredrikstad som for tiden spiller midlane for laget. Han er kjent i det norske miljøet for sitt eksepsjonelle Orianna-spill, og holdt lenge en plass i Challenger League – den ypperste ligaen i spillet.

I utgangspunktet førsøkte Energy å kvalifisere seg med et annet lag, men nå angrer han ikke på å ha blitt med i BX3 i stedet.

– Tre av de andre på laget hadde spilt sammen tidligere, men jeg visste at de ikke hadde en midlaner. Da jeg ikke klarte å kvalifisere meg til ligaen i juni, bestemte jeg for å bli med dem, forklarer Energy og legger til:

– Da vi først begynte å spille sammen gikk det veldig bra, og ikke lenge etter søkte vi om å bli tatt inn i BX3. Jeg er veldig fornøyd med laget vi har nå.

Blir inspirert av kinesisk spillestil

Den nåværende lagoppstillingen ser ut til å være kapable til å utrette utrolige ting sammen. Forrige uke slo de Celestial Gaming 2-0 og viste storform. Den formen må de nå opprettholde i ganske lang tid fremover. I tillegg til å spille i Gamer-ligaen skal de konkurrere på Warpzone i Stavanger og Gigacon på Telenor Arena. Her ønsker de naturligvis å vinne.

Missing youtube id

Energy forteller at han er inspirert av den kinesiske spillestilen og komposisjonene de bruker.

– Individuelt tror jeg vi allerede er på det høyeste nivået, og vi er på vei dit som lag også. Jeg henter inspirasjon fra det kinesiske laget OMG, innrømmer Energy og fortsetter:

– Personlig liker jeg spillestilen deres: Den er aggressiv med mye «kills» og litt mindre fokus på «objectives». De bryr seg ikke så mye om «wards» heller. Det passer meg bra. Vi liker å legge fokus på teamfightene, nesten uansett hva vi spiller.

– Forberedelse er ikke så viktig

Dette er Logitech G League of Legends Series:

Norges åtte beste lag spiller mot hverandre fra august til oktober. De to lagene med flest poeng etter endt seriespill spiller en superfinale på SpillExpo i starten av november. Vinnerlaget får 10 000 kroner, mens andreplass får 5000 kroner.

BX3 består av:

* Adrian «Dipzey» H. Kjellevik (Top)
* Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
* Isak «Energy» Pettersen Fjell (Mid)
* Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
* Dennis «Denden» Bui (Support)

Tabellen etter tre runder:

1) BX3 - 9
1) Aria eSports - 9
3) Black Alpha - 6
4) SupaGoatSmuggla - 4
5) Celestial Gaming - 3
5) Fedora Tip Forening - 3
7) Aposis Gaming - 1
8) Team Ebay 0

Neste runde spilles slik:

Aposis Gaming mot Fedora Tip Forening (streames)
Lørdag 20. september klokka 20:00

Aria eSports mot Team eBay
Lørdag 20. september klokka 20:00

Black Alpha mot Celestial Gaming (streames)
Søndag 21. september klokka 20:00

SupaGoatSmuggla mot BX3 (streames)
Mandag 22. september klokka 19:00

Slik følger du ligaen fra uke til uke »

En av fordelene ved å spille i Gamer.no sin Logitech G League of Legends Challenge, er at lagene får muligheten til å forberede seg mot en konkret motstander hver uke. For Energy og BX3 hører det likevel til sjeldenhetene at de legger så mye innsats inn i forberedelser.

– Vi pleier bare å velge det vi føler oss komfortable med der og da. Det eneste laget vi har forberedt noe for til nå er Celestial Gaming, men vi kommer nok til å prøve ut noe nytt mot Aria eSports også.

– Mot lavere rangerte lag regner vi med at vi tar dem på individuelle ferdigheter.

Denne uken møtes BX3 og SupaGoatSmuggla til kamp. Til tross for at Aria eSports uttalte forrige uke at dette antatt dårligere laget ga dem hard kamp om poengene, tror ikke Energy at kampen mot SUpaGoatSmuggla blir spesielt vanskelig.

– Vi bør slå SupaGoatSmuggla ganske lett. Kampen som er spennende denne uka er nok Celestial Gaming mot Black Alpha. Det er jo på mange måter den kampen som bestemmer hvem som kommer på tredje plass.

Slik følger du ligaen fra uke til uke »

Sikter høyt

Energy tror at det var lurt å gå inn under BX3, men han har ikke sett noen direkte fordeler av å være i en organisasjon enda. Den største årsaken til det kan være at BX3 ikke har hatt noen grunn til å blande seg inn i hvordan League of Legends-laget holder på. De gjør det nemlig veldig bra.

– Jeg tror ikke vi trenger en organisasjon for å gjøre det bra for vi klarte oss jo fint uten dem. Men det kan hende vi ser mer av det de kan hjelpe oss med etter hvert.

– Det har ikke vært noe særlig problemer i BX3 ennå, men hvis det blir det så håper jeg at ledelsen hjelper oss om det er noe de kan gjøre.

Sigmund «eXciteR» Strømme sikter høyt.

Sigmund «eXciteR» Strømme (26) fra ledelsen i BX3 forteller at de har store forhåpninger til League of Legends-laget. Han håper også at de kan hjelpe dem godt på vei til å bli både best i Norge og å komme seg inn i League of Legends Championshis Series. Det er et mål BX3 har hatt lenge.

– Jeg tror laget vårt uten tvil kan vinne Norgesmesterskapet på SpillExpo. Jeg tror de kan komme seg til Challenger Series og spille seg opp derfra til LCS også. Det er jo målet, innrømmer eXciteR og legger til:

– Per dags dato er det bare Aria eSports som kan slå oss i Norge. Årsaken til det er blant annet at de har vår tidligere spiller Lifting som jungler. Lifting er, etter min mening, like god som K0u, og han er gått internasjonalt allerede. Med andre ord blir det spennende å møte dem neste uke.

– Planen er førsteplass på alt i høst

eXciter mener at det er viljen til spillerne som bestemmer hvor langt de kan nå fremover, og per i dag er det ingen mangel på hverken vilje eller selvtillitt fra BX3 sin side. Energy sier seg enig i målet eXciteR har satt for dem og utdyper:

– Planen er å ta førsteplass på alt vi skal i høst, og vise at vi er best i Norge. Deretter vil vi jo kanskje ta det internasjonalt og hevde oss der også. Det hadde vært gøy, forteller en optimistisk Energy.

Gamer.no gjør oppmerksom på at Benedichte Breistøl er manager og eier av Celestial Gaming.

Les også
Stem på League of Legends-ligaens mest verdifulle spillere

Siste fra forsiden