Hnefatafl til DS

Vikingspill på ny teknologi

King's Table er en DS-versjon av det middelalderske brettspillet Hnefatafl.

Hvis en nordboer skulle spille brettspill for tusen år siden, er sjansene store for at valget hadde falt på Hnefatafl, et spill som var populært i vår del av verden i vikingtiden.

Dette spilte kanskje forfedrene dine.

I motsetning til mange andre taktiske brettspill (som Sjakk), er ikke Hnefatafl et spill hvor begge stiller likt. I stedet får den ene spilleren rollen som en angriper, mens den andre må forsvare seg. Angriperen starter med flere enheter, og målet er å ta knekken på motstanderens konge.

Nå kommer Hnefatafl til DS. Navnet er endret til King's Table (som også brukes om originalspillet), og utviklerne lover oss en trofast versjon av det opprinnelige gameplayet.

I en pressemelding forteller de at du kan spille både mot en venn og mot en smart datamotstander, og at spillets enkle konsept men store taktiske rikdom gjør det perfekt både for kjernegamere og de som trenger litt kjapp underholdning på bussen.

Spillet kommer også med en egen mesterskapsmodus (hvor du får kjempe mot ni ulike datamotstandere), en rekke brettkonfigurasjoner og mengder av innstillingsmuligheter. For nye Hnefatafl-spillere inkluderes også en videobasert øvingsdel.

Utviklingen foregår hos danske United Coders, som dessverre ikke har funnet noen utgiver for spillet sitt enda.

Siste fra forsiden