Vil du ha Giana-søstrene tilbake?

Da kan du hjelpe utviklerne på Kickstarter.

The Great Giana Sisters kom ut på systemer som Commodore 64 på åttitallet, og var et plattformspill som hadde svært mange likhetstrekk med Nintendos Super Mario Bros. Faktisk var likhetene så mange at Nintendo truet med søksmål, og spillet ble trukket fra markedet. Det rakk likevel å bli en kultklassiker i Europa, hvor konsoller som Nintendo Entertainment System ikke var spesielt utbredt. Nintendo begravde etter hvert stridsøksa, og i 2009 lot de et nytt Giana-spill bli lansert på DS.

Nå arbeider et ferskt studio som heter Black Forest Games med nok et Giana-spill. Dette har fått det midlertidige navnet Project Giana, og er et sideskrollende plattformspill med tredimensjonal grafikk, hvor du når som helst får muligheten til å hoppe mellom «cutie»-verden og «punkie»-verden. Ikke bare får du forskjellige egenskaper i de to verdenene, men miljøene forandres også radikalt. Det som er uoverkommelige hindringer i den ene verdenen kan være langt lettere å komme forbi i den andre.

Trailer fra Project Giana.

Spillet skal by på massevis av variasjon, gåter og lekker grafikk. I tillegg har skaperne fått den opprinnelige Giana-musikeren, Chris Hülsbeck, med på laget og spillet vi benytte seg av både hans klassiske musikk og det svenske SID-metal-bandet Machinae Supremacys populære coverversjon.

Søstrene trenger hjelp

Black Forest Games ble startet av en gruppe veteraner fra Spellbound Studios, som opprinnelig ble startet av den nå avdøde Giana-skaperen Armin Gessert. Det var Spellbound som jobbet med Project Giana, men da studioet ble nedlagt stoppet utviklingen. Selv om Black Forest Games fikk kjøpt restene av Giana-prosjektet fra konkursboet sliter de med å finansiere resten av utviklingen. Derfor har de tatt turen til folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, hvor de håper å få inn minst 150 000 dollar (nesten 900 000 kroner). I løpet av under en uke har de samlet sammen 42 000 dollar (250 000 kroner).

Utviklerne ønsker seg egentlig 100 000 dollar ekstra for utviklingen, men hvis de ikke får disse via Kickstarter vil de forsøke å skaffe dem på andre måter. Om de skulle få inn 300 000 dollar (1,8 millioner kroner) vil de også forsøke å lage en versjon til Android-konsollen Ouya. I utgangspunktet kommer spillet til PC, med påfølgende versjoner til Xbox 360 og PS3.

Som vanlig byr utviklerne på massevis av gaver til de som donerer penger til prosjektet, og dette inkluderer alt fra en DRM-fri versjon av spillet til den eneste eksisterende kopien av The Great Giana Sisters for Atari ST.

Les også: Anmeldelse: Giana Sisters DS
Les også: De beste Commodore 64-spillene – Del 1

Siste fra forsiden