Nascar - Ross Chastain

Ville scener da Nascar-fører brukte dataspilltriks for å nå mesterskapsfinale

– Jeg spilte mye Nascar 2005 på Gamecube under oppveksten.

En samlet Nascar-verden lot seg sjokkere i helgen, under løpet Xfinity 500 i Virginia i USA. Da løpet nærmet seg slutten dro fører Ross Chastain plutselig frem et eldgammelt triks fra dataspillenes verden, som sendte føreren susende opp resultatlista og sørget for kvalifisering til den prestisjetunge turneringen Championship 4.

Med to svinger igjen lå Chastain på en 10. plass, utenfor kvalifiseringskravet. Det var da han satset alt, la bilen opp mot gjerdet på utsiden av banen og satte klampen i bånn.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Det er et klassisk triks fra gamle bilspill, der skade på bilen ikke var så viktig. Man holder farten oppe samtidig som gjerdet gjør all styringen for deg – et triks som viser seg å virke i virkeligheten også.

Mens røyk og bildeler føyk overalt, freste Chastain opp til 5. plass og inn i Championship 4. Etter løpet trakk han frem Nascar 2005 på Gamecube som en viktig inspirasjonskilde til det helsprø trekket.

– Jeg spilte mye Nascar 2005 på Gamecube under oppveksten, og der slipper man unna med sånt. Jeg visste ikke om det faktisk ville funke. […] Jeg tok et valg, satte bilen i femtegir og ga alt. Da jeg kom opp mot veggen slapp jeg bare rattet og håpet at jeg ikke ville kollidere med noe.

Trikset blir neppe spesielt utbredt i racingsammenheng, men i desperate stunder blir det kanskje flere som er villige til å ta sjansen.

Siste fra forsiden