Visste du at ett selskap har hatt enerett på minispill i lasteskjermer i 20 år?

Nå er det fritt frem for alle!

Namco, montasje Gamer.no

I tjue år nå har Namco hatt en liten spillgodbit helt for seg selv. Da lasteskjermer begynte å bli en ting som tok opp mer og mer tid i CD-ROM-æraen, særlig rundt PlayStations inntog kapret spillselskapet en patent på sidestående minispill som man kunne spille mens man ventet på at hovedspillet skulle laste. Dermed er det kun i Namco-spill vi har sett dette fenomenet de siste 20 årene.

Galaxian mens man venter på Riiiiidge Raaaceeeeer! (Video: darthbluntedone, Youtube)

De eldste av oss husker kanskje at spillselskapet gjerne hadde små minispill i lasteskjermene sine den gangen. Et eksempel på dette kan du se i videoen til høyre, der man får spille Galaxian mens man venter på at Ridge Racer skal laste.

Nå, fra og med 27. november 2015, har dog patenten løpt ut, så nå kan alle bruke minispill slik – kanskje greit i en tid der flere av oss venter i om lag 30 sekunder på å få lastet lagringsfila vår i Fallout 4.

EA snodde seg rundt patenten

FIFA-serien har greid å lage minispill ved å sno seg unna patenten.

Stusser du nå litt over at du har kunnet trikse, finte og løpe mellom kjegler i FIFA-spillene i flere år nå, er det en naturlig grunn til det. EA har nemlig greid å sno seg rundt patenten ved å laste inn en del av hovedspillet mens resten av spillet lastes. Namcos patent er nemlig veldig spesifikk i at den kun omhandler sidestående spill, altså et spill som er annerledes enn det som lastes. Finurlig, eller hva?

Uansett blir det nå spennende å se om noen kan utnytte denne nye muligheten til noe kreativt. Hva med en lasteskjerm der man kan sanke erfaringspoeng i hovedspillet ved å gjøre små, korte oppgaver, for eksempel?

Blizzard var for øvrig ekstra lure i sommer.
Da snek de et minispill inn i menyen til Heroes of the Storm »

Siste fra forsiden